Új hozzászólás Aktív témák

  • freemanone

    őstag

    Üdv mindenkinek!
    Teljesen új vagyok a nyomtatás terén, de azért már jópár dolgot sikerült létrehozni a géphez kapott ajándék devlis design pla-vel. Illetve már egy bő fél éve ásom magamat a témába egyre mélyebben.
    Próbálkoznék viszont flex filament-el is és a kérdés jelenleg filament beszerzésre vonatkozna.
    Honnan és mit érdemes?
    Egy Craftbot 3-al "szórakozok" és kb két hónapja foglalkozok vele, de azért pár érdekességet már sikerült összehozni. Thingiverse, egyelőre a dolgok forrása és próbálgatom mit tud a gép. Rengeteg kidobott elkezdett modell összegyűlt már, de azért akad sikeres is.
    T-rex csontváz (makerbot eredeti modell, később láttam, hogy van "könnyebben" nyomtatható fixed verzió is, azért én elszenvedtem vele, vagy 60 órám van benne), Kobayashi Fidget Cube - Fat Hinge (1,5 órát szórakoztam craftware-ben a support szerkezettel, hogy könnyen törhető legyen, mert már 2 modell teljesen össze"ragadva" jött ki, első dual-head printem), gear spinner, gearcube, tripod gimbalhoz 1/4"-es csavarral, stb apróságok.
    Szóval a lényeg az, hogy bár teljesen új vagyok, elég sokat segít a jó gép a tanulásban, viszont gőzöm sincs, honnan tudnék jól nyomtatható flex és pla+ avagy mostanság hallok a "prusament"-ről, van itthon ezeknek jó "forrása"? Vagy inkább kintről érdemes rendelni ilyeneket?
    Előre is köszi! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák