Új hozzászólás Aktív témák

  • frovery

    senior tag

    válasz Bozek #15376 üzenetére

    "Azért 5 km-re a toronytól még bőven elég a szobaantenna is. Én évekig szobaantennával néztem a 12 km-re lévő toronyról jövő adást, még a nagy havazás se jelentett gondot, csak a már említett krosszmotor, vagy Simson, mert mellettünk volt a járda."
    Nekem is légvonalban 8km-er a gerecse torony, ami brutál erős. Viszont egy völgyben lakom és 70, azaz 70m koaxot kellett kiépítenem, + 10m magas árbóc, mert csak így látom telibe az adótonyot. Sima lepke van, de van egy Iskra 91elemes is az osztrák adóra. (270Km légvonalban a Grazi torony). Erről napi 16-18 órát stabil vételem van, persze egy jó erősítővel(Terra). A gerecséhez erősítő nélkül elég volt a nagylepke, még ekkora koax hosszon is. Az antenna tövében, 5 m koaxal is jó a vétel egy drótból épített dipollal. :)

    Tőlem bárki kipróbálhatja a 6-8ezer Ft-os szobacsodákat de 1. pénzkidobás. 2. mazohistának vagy marha szerencsésnek kell lennie. 2-3ezerért inkább vegyen egy lepkét, vagy kis logpert, mert az is többet tud erősítő nélkül, mint bármelyik szobabigyó.Vagy ajánlottam azt az Opticumot, mert azt pár helyen szerencsésen be tudtam izzítani. Passzív, nincs erősítés, nincs túlgerjedés. 1 helyen utólag kellett beraknom triax gyertya erősítőt de mivel az antenna magában is nagyon jó nyereségű, így merem ajánlani.

    "Nekem működött, igaz, elég jók voltak a vételi lehetőségeim."
    Na ez az. Saját 1×-i véleményből indulsz ki. Szinte sejtettem, hogy neked jó volt, így akkor mindenkinek jó lesz.
    Én mindíg, mindent tapasztalatból írok. 17 éve szerelek többek között Tető antennát is. De már 96'-ban is szereltem, jobban mondva egy öreg szakival jártam kis helyi hálózatokat, falu kábeltv-ket kiépíteni. Az sem ma volt. Apám is nagy hobbysta volt és még 68 évesen ma is az. Tehát szinte az anyatejjel szívtam magamba az antennázás szeretetét.

Új hozzászólás Aktív témák