Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Cunaja #17941 üzenetére

    Néha okozhat gondot, ha több frekvencián is elérhető ugyanaz a mux és amikor a behangolt gyengébb a másiknál, akkor átmegy arra. Később meg lehet az lesz a gyengébb. Talán lehet valahol állítani, hogy csináljon-e ilyet, ha ez a gond. Vagy szimplán a behangolt mux hol eléri a megfelelő jelszintet, hol meg nem.

    Érdemes lenne megnézni, hogy amikor nem jó, akkor az infó gomb környékén milyen frekvenciát ír egy-egy csatornánál. Lehet nem is a dekódolás a probléma, hanem a vétel. Az infó körül szokta írni a jelszintet és vételi minőség szinteket.
    Itt a táblázat, hogy melyik csatornák vannak azonos muxban, tehát ugyanazon a frekvencián [link]
    A másik táblázat pedig azt mutatja, hogy milyen adók milyen frekvencián sugároznak muxokat [link]

    Ha jelszintekkel van időszakos probléma, akkor az előfizetős csatornával azonos muxon lévő kódolatlan adással is probléma kell legyen.

    Az is okozgat ideiglenesen fennakadást, ha áramtalanítja a tévét használaton kívül. Ha nincs bekapcsolva a tévé, amikor a következő havi aktiválást elkezdik sugározni, akkor áramtalanított készülékkel persze nem tudja megcsinálni. Ilyenkor pár percig eltarthat, mire következő bekapcsoláskor újra beaktiválódik a kártya, mert talán 5-10 percenként mindig sugározzák a hónapok közben is az aktiválást az ilyen esetek miatt. Ha nincs áramtalanítva, akkor jellemzően ezeket az aktiválásokat a látszólag kikapcsolt tévé/box is megcsinálja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák