Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Ati1979 #20476 üzenetére

    Több részlet nagyobb tér Ez nem hoz lázba, ennek a hiányát bármikor megbocsátom egy hordozható eszköznek.
    kissé erőteljesebben szól a mélyei Ha a 100 vékonyabb, akkor máris nem lesz olyan a karaktere, mint a 120-nak :(
    A magas is ugyanaz a puha részletes Ez jól hangzik, itt purcan ki a mobil lejátszók java.
    Szerintem kizárólag csak akkor van értelme a 120-at megvenni ha nagyon jó minőségű fülest vagy fejest használ hozzá valaki. Szerintem meg bármikor. Egy jobb eszköz egy olcsóbb fülessel is jobban szól. Egy igazán jó eszköz alá pontosan egy valamivel gyengébb füles is megteszi.

    (#20478) gelbelex
    Egyenletes átvitelű füllel
    Nem létezik egyenletes átvitelű fül. A hallójárat belső rezonanciái sok decibeles kiemeléseket és lukakat produkálnak, főleg a 4-10 kHz közötti tartományban személytől függő változó helyeken, változó mértékben.

    Csakhogy a V-hangú érzet nem a frekvenciamenetben keresendő. Kimérve akármelyik lejátszó tizeddecibel pontosságú deszka frekimenetet produkál. Akkor mégis honnan jön a kiemelés itt-ott? Színezésekből. Ezt tulajdonképpen egy fajta harmonikus, modulációs és tranziens torzítások egyvelege adja ki. Ezeket a torzításokat egy frekimenet görbe nem tudja megmutatni, mérésük bonyolult, nagyon időigényes, és az eredmény is nehezen értelmezhető. Ha ezek a színezések a magas frekvenciák felé erősödnek, akkor az magas kiemelés érzetét adja. Ezt a magas frekvenciás digitális színezést fejlesztéskor nagyon munkaigényes (és költséges) megszüntetni, ezért a magas színezett hangot olcsóbbnak lehet tekinteni, szemben egy alacsonyabb színezésű, kisebb torzítású magas tartománnyal. Mindez teljesen más dolog egy mechanikus analóg eszköz esetén, mint például egy füles.
    A mély, esetleg közép/mélyközép tartomány színezése egy másik dolog. Sokszor sok fejlesztési költséget ölnek arra, hogy ezeket a tartományokat kellemes színezésekkel lássák el.

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák