Új hozzászólás Aktív témák

  • PerczelZita

    tag

    Szeretnék majd pár dolgot írni a SONY NWZ-E384-ről, de majd apránként, mert elég sok írnivalóm van róla.

    A legfontosabb, amivel szembesültem a vásárlás után: ezek a mostani Sony Walkman-ek nem USB eszközként jelennek meg a Windows-ban, hanem MTP eszközként. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha bedugjuk elsőre a lejátszót a számítógépbe, akkor nem jelenik meg az eszközmeghajtók között, mint egy normál pendrive, vagy USB-s vinyó. Csak mindenféle segédprogrammal tudjuk használni, amit a Sony ad hozzá, amit telepíteni kell. Az Internet Explorer-ből látszódnak a lejátszón lévő telepítő programok, de onnan nem indul el, hanem át kell másolni az Asztalra (jó sok idő), utána telepíteni az Asztalról (megint még több idő). (Ez a könyvtár ugyanis látszik: Windows 7 vagy korábbi verzió esetében: Válassza a [Start] – [Számítógép] vagy [Sajátgép] – [WALKMAN] – [Storage Media] – [FOR_WINDOWS] )
    A telepítő felpakolja többek között a Walkman Guide-ot, a Media Go-t és a Windows Media Audio-t is, enélkül ugyanis MTP eszközünk nem fog működni. Telpítés után három módszerrel használhatjuk a lejátszót: Sajátgépből, Media Go-val és Windows Media Audio-val. Nekem telepítés után sem működött, sem a Media Go-val, sem Sajátgéppel, sem Windows Media Audio-val a fáljok felmásolása, a Walkman továbbra sem jelent meg egyik programban sem. Pánikba estem, hogy kidobtam 25000 Ft-ot. A Walkman eltávolítása és visszadugása sem segített, csak a gép újraindítása, erről azonban sehol nem volt szó, és addig eléggé izgultam, míg erre rá nem jöttem. Viszont az említett szoftverek használata nagyon nehézkes (Media Go túl bonyolult is), és ha idegen gépen vagyunk, akkor mindezt ott is végig kell csinálni.

    Visszakerestem itt a fórumon, és ugyan volt már erről szó, de talán hasznos lehet, ha leírom, hogy milyen egyszerű ezen segíteni, meg úgy láttam, hogy a legegyszerűbb megoldásról nem írt senki.

    Az első módszer, keressünk egy MTP beépülőt kedvenc fájl böngészőnkhöz, például a Total Commaderhez:
    http://hungariandroid.com/androidfans/viewtopic.php?f=266&t=490
    Tulajdonképpen ez egy Windows Media Audio plugin, az MTP eszköz használatához a feltelepített Windows Media Audio továbbra is szükséges.

    Második, ajánlott, még egyszerűbb módszer:
    Állítsuk be a Windows-ban, hogy a Walkmant ne MTP, hanem USB eszközként használja a rendszer. Ekkor nem kell telepíteni Windows Media Audio-t sem.
    - Lépj be a Device Managerbe (Sajátgomb ikonon jobb klikk-> Kezelés, megjelenik a Számítógép-kezelés)
    - Keresd meg a Walkman-t a Rendszereszközök->Eszközkezelőben a Lemezmeghajtók között és jobb gombbal keresd meg a Tulajdonságokat
    - Válaszd ki az Illesztőprogram fület
    - Frissítés gomb...
    - Ne engedd a Windowst sehova csatlakozni -> Tovább
    - Válaszd ki, hogy Telepítés listából.. -> Tovább
    - Ne engedd keresni -> Tovább
    - Válaszd ki, hogy USB eszköz legyen (a másik az MTP eszköz)
    - Tovább, a Walkman meghajtó betűjelet kapott.
    Forrás:
    http://www.ghisler.ch/board/viewtopic.php?t=21517

    A Walkman a továbbiakban ezek a gépen minden programból elérhető USB eszközként. Mivel így a rejtett mappákat és fájlokat is látjuk, vigyázzunk, hogy mindig csak a MUSIC és a VIDEO könyvtárakat használjuk. Viszont nem kell hozzá Windows Media Audio, és a lejátsztót pendrive-ként is használhatjuk, bármilyen típusú fájlt rámásolhatunk. Az egész beállítás nem tart fél percig, újraindítani sem kell a gépet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák