Új hozzászólás Aktív témák

  • Callme

    tag

    Üdv mindenkinek!

    Nem is olyan régen történt meg velem...hopp, ez valami mulatós zene :D Na szóval megadta magát a fülesem, így szegény öreg Sony nwz a815-ös lejátszóm kénytelen volt elviselni egy 600 Ft-os fülest a jól bevált Sennheiser Cx 550 style II (melyet már ha jól tudom, nem forgalmaznak) helyett. Sokat gondolkodtam, hogy vegyek-e egy új fülest 20 és 30 ezer között, hogy megint dübörögjön a fülemben a zene, vagy találjak egy másik megoldást, ami sokkal egyszerűbb és praktikusabb azoknak, akik szeretik a jó (nem kiváló, vagy dobhártyaszaggatóan erőteljes) hangminőséget, mely mozgás közben is mindenféle vezeték és akadály nélkül elérhető. Így kötöttem ki a Sony NWZ W273 mellett.
    Keresgéltem a véleményeket róla itt is, de mivel nem találtam, úgy döntöttem, hogy leírom róla a sajátom.
    Külföldi oldalakon és youtube-on barangolva vegyes kritikákat olvastam illetve láttam, sokan szapulták a lejátszó úszás közbeni teljesítményét, (amit nem is csodálok, hiszen egy szabályosan végzett gyorsúszással simán ki tudja verni az ember a füléből az egész masinát, akármilyen stabilan is helyezkedik el a fülben) valamint sokan kitértek a hangminőség hiányosságaira és a stabilitás gyengeségeire mozgás közben. Persze voltak jó vélemények is, de eléggé elbizonytalanodtam, annak ellenére, hogy nagyon tetszett ez a kis lejátszó.
    Tegnap rászántam magam, bementem egy Media Markt-ba, hogy megnézzem magamnak élőben is, mit tud a szerkezet. Az egyik eladó közölte velem, hogy csak megvásárlás után van alkalmam kipróbálni, viszont 3 napon belül visszavihetem, ha nem tetszik. Hát mondom akkor egy próbát megér. Fogtam, vittem a pénztárhoz, csengett a 25 db Mátyás-papír (amit akkor és utána pár óráig eléggé sajnáltam), majd hazakullogtam a frissen beszerzett játékossal.
    Kipróbálás: gépre csatlakoztat, zene fel, teljesen egyszerűen, mint a régi lejátszómnál. Láttam a mellékelt füldugaszokat, melyeket ki is próbáltam, de végül maradtam annal, amit gyárilag ráraktak, mert az eggyel nagyobb már nagyon feszült, az eggyel kisebb viszont kiesett a fülemből. (A megfelelő méret kiválasztása itt is nagyon fontos, mint mindegyik fülesnél)
    Szóval felraktam rá pár számot, és elkezdtem hallgatni. Alapból minden bekapcsolásnál fél hangerőn van, tehát nem zúdul egyből az ember fülébe a robaj, hanem szép fokozatosan lehet hangosítani. Én szeretem a hangos zenét, a régi konfigommal is a lehető leghangosabban hallgattam (a lejátszón beállított equalizer segítségével), de hogy őszinte legyek, most nincs szükségem semmiylen beállításra, és nagyon sokszor még a max hangerő közelébe sem megyek, mert túl hangos.
    Nem vagyok egy audiophile, szóval nem állíthatom, hogy ez a lejátszó rendelkezik ennek az árkategóriának a legjobb hangminőségével, viszont ennél kézenfekvőbb szerkezetet még nem láttam. Zenét szinte csak akkor hallgatok, amikor kinti, fizikai munkát végzek, vagy utazom. Ez a lejátszó mindkét helyzetben megállja a helyét. Na és persze a sport sem az utolsó...a felüléseket úgy csinálom benne, mintha a fejemen se lenne, pedig annál nagyobb erőhatás nem igazán kell érje a lejátszót, hogy esetleg kiessen a fülemből. Úszni sosem fogok vele, nem vagyok olimpikon, szóval aki úszni veszi, az esetleg csalódhat, mint ahogy a véleményezők is írták. Viszont akármilyen mozgás is legyen, tökéletesen illeszkedik a fülbe, és megfelelő hangminőséget nyújt. Az akksijáról még nem tudok sokat mondani, egyszer feltöltöttem, azóta 3-4 órát hallgattam, és még mindig 98 %-on van. (Elvileg 8 óra a hallgatási idő)

    Összegezve: Minden egyes forintot megért ez a vétel, és nyugodt szívvel ajánlhatom azoknak, akik mindig mozgásban vannak és szeretik a minőségi zenehallgatást.

    (Mellékesen megjegyzem, hogy nagymértékben hozzájárul a hangminőség értékeléséhez az a tény, hogy 1 hónapig a 600 F-t-os Maxell fülessel hallgattam zenét :) )

    [ Szerkesztve ]

    PSN ID: CallmeEighty8

Új hozzászólás Aktív témák