Új hozzászólás Aktív témák

  • nasinas

    tag

    Az úgy volt,hogy a barátomnak lett egy olyan Sony kazettás walkmanja, amin volt egy csudálatos dolog, a MegaBass hangrendszer, ami fantasztikusan szólt a Sony agybadugós-fejpántos fejfülhallhgatójával 1988-ban.

    Nekem még 1984-ben volt eg Philips walkmanom, az se volt rossz, ott még tisztességes erősítő volt beépítve és egy szivacsos fejhallgatóval, valami Clara... vagy hasonló nevűvel isteni hangja volt annak is, bár nem olyan hihetetlen mint a Sonynak 88-ban. És az még kazettáról ment.
    Ja meg volt egy 900 Ft-os kínai walkmanem is 1989-ben, az borzalmasan fa hangon szólt, viccből vettünk páran olyat a papírboltban (ott volt).

    Az mp3 korszakból ami nekem állatira tetszett, az a samsung yepp sorozat volt, először az egyszínű kis laposok, talán Y3, aztán a több színben is kapható, a készülék egyik felén valamilyen színű, a másik felén színátmenettel fekete darab, asszem Y4.
    Ebben is volt a Sony korábbi MegaBass rendszeréhez hasonló, csak szerintem fejlettebb és persze már digitális rendszere, ami a sztereo hatás teresítése,bővítése mellett mintha a dinamikát is növelte volna, mindenesetre az én fülemnek nagyon kedves hangképet hozott, nem emlékszem a nevére, de ezt a hatást két vagy három fokozatban tudta hozni, és még ezt is engedte tovább alakítani EQ-val.

    Tudom, a HiFi épp arról szól, hogy líneáris hangkép, ne nyúljunk bele a karakterisztikába - de én az mp3 hallgatás során pont tojtam a HiFire (hogy fínom legyek) és valami dögös hangzást kerestem a trance és pop és disco és rock számokhoz.Ez volt a kilencvenes évek második fele és a kétezres évek.

    Eltelt pár év, elveszett a Yepp, és már szinte semmit nem lehetett kapni mp3 téren, jöttek az okostelefonok.
    Vettem ugyan egy Sonyt, kb 15 rongyért pár éve, de az borzalmasan szólt, a 990 Ft-os kínai walkman jutott eszembe. Még külön vettem hozzá Sony fejhallgatót is, olyat, amit most próbálnak árukapcsolással eladni, de azzal még rosszabbul szólt mint az AKG 403-asommal.

    Aztán vettem egy kifutó Philipset, ebben is van egy a Samsungokban megvolt hangjavító rendszerhez hasonlatos, csak hatásában és minőségében sokkal gyengébb, és ez nem enged további EQ-t, viszont ha kikapcsolom, és EQ-zom, akkor meg fahangja van a cuccnak.

    Most vettem egy AKG 518-at, mert féláron volt, azzal szebben szól jól hallhatóan,más kérdés,hogy nagyon szoros, de majd megoldom.

    Kérdés: ha netán a Philipset lecserélném, mire cserélhetem manapság.
    Nem szeretnék 10-12.000 Ft-nál többet áldozni rá, max 15-öt. :DDD
    Mi újság van ma ezen a piacon.
    Mert azt látom, hogy én szinte nem is akarok rá költeni, hiszen itt több tízezer forintos cuccokról van szó, igaz, nekem elég az mp3 320kb/sec minőség is, ha CD-t vagy FLAC-et akarok tolni, én azt itthon,hangfalak között teszem, az utcára nekem bőven jó az mp3.De ez egyéni dolog, eszem ágában sincs senkit megbántani ezzel.

    Ha van tippetek, előre is köszönöm. :R

    [ Szerkesztve ]

    Ami ami, az az !

Új hozzászólás Aktív témák