Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz K1LLMy53Lf #27326 üzenetére

    Nagyjából jól írod, csak pár kiegészítés:

    DAC - Digital to Analogue Converter, tehát csak digitális jelet konvertál analóggá. Szigorúan véve a DAC egy chipet jelent, de általában a közérthetőség kedvéért így nevezzük azokat az eszközöket, amik összességében ezt az egy funkciót látják el. A hangkártya amúgy nem ilyen, hanem több, hiszen az ADC is egyben (tehát analóg jelet is tud digitálisra konvertálni, hiszen van mikrofon és/vagy vonalbemenete)

    DAP - Digital Audio Player, ebben a topikban jellemzően a hordozhatókat hívjuk így (konyhanyelven "mp3 lejátszó"), de ugye vannak asztali lejátszók is, amik önmagukban digitális lejátszók, de nem hordozhatók.

    A többi stimmel. Illetve vannak még további aktív és passzív elemek, de azok ritkábban fordulnak elő errefelé, hordozható lejátszóknál nem annyira szokás amúgy sem külön építkezni.

    A sok ki- és bemenet meg ugye arra jó, hogy különböző felállásokban tudjon valaki egy eszközt használni. Mondjuk egy DAC-ban általában ha van is erősítő, akkro az nem a legjobb minőségű, gyakran cask azért teszik bele, hogy ez is ki legyen pipálva. Viszont ha van rajta analóg vonalkimenet (általában két RCA szokott lenni), akkor lehet rá kötni egy normális erősítőt, és így tovább.

Új hozzászólás Aktív témák