Új hozzászólás Aktív témák

  • Lenne egy kérdésem, ha már ennyire benne vagytok a témában, bár lehet kicsit nagyon előrefutok illetve orbitális baromság. :D

    Tegyük fel hogy elfogy a nanométer, azonos területen kell majd sokkal jobbat kihozni a jelenlegi CPU ISA-kból. Viszont előbb-utóbb ezek a lehetőségek is elfogynak mindenhol, és mindenképp új ISA-kat kell kifejleszteni a nagyobb teljesítményhez, de a kompatibilitást valahogy meg kell oldani. Itt jön képbe a vISA, így nincs szükség natív kódra, azaz az ISA folyamatosan változhat az egyre jobb teljesítményért. Ha jól értelmezem, kicsit a jelenlegi Java / .NET-féle VM megoldásokhoz hasonlít ez, csak jóval mélyebben. Utóbbiak már bizonyítottak, így lehet lassan eljön a vISA-k kora, akár CPU-n is?

    Ha egy kicsit még mélyebbre ások, akkor azt látom, hogy a x86 CPU-k belül gyakorlatilag RISC-ek (utasítás-szám szempontból, nem load / store), szóval ez valamilyen szinten belül már rég megtörtént. Pl ott az ősrégi AMD K5 architektúra, aminek a belsejében egy 29k RISC processzor van, de kívülről x86.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák