Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz dezz #4291 üzenetére

    "Hát, a tételes Inteles adatokat shabbarulez hsz-eiből lehet előszedni. :D Talán korábban néhány AMD-s adatot is. Ebből, és szintén az emlékeimből nekem ez látszott leszűrődni. :)"

    Hát pedig jó lenne alátámasztani az állításodat, nem csak dobálózni a szavakkal. ;) Ha jóltom a Penryn 1 hónappal hamarabb készült el (a tapeouttól számítva), mint a K10. Ebbe a topikba linkeltem be az erről szóló híreket.

    "Vagy pl. nézzük így: emlékezetes a P-D 805-ös, az is jóval később jött ki, mint a csúcs. Gondolom, nem azért, mert kapásból, az első gyártható steppinggel máris elérték a csúcs-órajelüket. Közben az AMD ugye többet és hosszabban dolgozott az X2-n, és nem engedhette meg magának, hogy a csúcson indítson. Hasonló a helyzet most is."

    Smithfieldből az első kiadott proci 3,2 GHz-es volt, és később sem adtak ki ennél magasabb órajelűt.
    A Presler 3,46 GHz-en debütált, végül 3,73 GHz-es volt a max (ez sem túl nagy különbség). Ha jól emléxem mind2nél a TDP szólt közbe (130W). A PD 805-ös érvelésedet bővebben kifejthetnéd, mert nem értem hogy jön ide.

    Az AMD picit késett (1-2 hónap) a Pentium D-hez képest, 2,4 GHz-en indítottak, mert nem volt szükség többre, az X2 így is agyonverte a Pentium D-t.

    "A TLB-s hiba, pontosabban annak komolysága leginkább balszerencse. Ilyen komoly hibák általában már a tervezésnél kibuknak, és javításra kerülnek, és a későbbiekben kisebb módosításokat szoktak már csak végezni, plusz a gyártástech.-t finomítgatni."

    Ez igaz, de itt mégsem javították ki vmilyen okból kifolyólag, talán mert túlságosan kapkodtak, siettek. A Phenom megjelenése (ekkor került nyilvánosságra a TLB-hiba) után kiderült, hogy az AMD tudott a hibáról, ami a Barcelonában is benne van!

    "Az általad említett Intel procikból bármelyik viszi alapfeszen az leírt órajeleket? Vagy a jobban sikerült csúcs típusok? Csak azért kérdem, mert szerintem a 6400+-ban is benne van még úgy 100, talán 200 MHz alapfeszen. ;)"

    Honnan tudjam? Nem teszteltem le a világ összes processzorát. De ha körülnézel bárhol a világ fórumain jól tudod te is, hogy a Core jól tuningolható.
    A 6400+-ban lehet hogy van még 1-200 MHz, de a TDP-je már 3,2 GHz-en is 125W.

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák