Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoliee

    senior tag

    válasz Zoliee #103843 üzenetére

    2. rész: (folytatás)
    Mielőtt „belecsapnék a lecsóba”, pár dologról tájékoztatnálak Titeket.
    Nem játszottam/játszom hangszeren, nincs semmilyen zenei előképzettségem.
    Nekem „csak” a zene szeretete jutott, egyebek mellett ezért is tartózkodom a mélyreható/ellentmondást nem tűrő vélemények posztolásától.
    Rövid fejhallgatós létem alatt mindig is megdöbbentett, hogy a „zene” reprodukálását minden egyes gyártó másképp képzeli el, és ez annak megvalósításában is tetten érhető.
    Egyszerűen más és más az a bizonyos referencia hang, amit „zászlóshajóikat” hallgatva kapunk.
    Nem is beszélve a technikai különbségekből fakadó eltérésekről (dinamikus/planár/elektrosztatikus).
    Ragaszkodva a meghallgatási sorrendhez, időrendben írok a kipróbált fejesekről, az átélt benyomásokról.
    (Az [1.részben] leírtakat pontosítanám azzal, hogy az 1.lánc erősítője: [Soltanus Acoustics Fortissimo] volt, továbbá 1.lánc/2.lánc összetevői az [1.részben] megtalálhatóak.)

    A meghallgatást az 1.láncon, az összes fejest kipróbálva kezdtem. Címszavakban, röviden az első benyomásom:
    Hifiman HE1000SE: mély, dinamika (nagyon is!) rendben, viszont a magasak nagyon nem. Furcsa, nem természetes, illetve egy „Ez meg mi?” fogalmazódott meg bennem. Szóvá is tettem ezt a Házigazdának, aki megnyugtatott, Ő is így hallja.
    Hifiman Susvara: A fejemben mindig is egy túlárazott valaminek tartottam, de produkcióját hallva szó szerint leesett az állam. Ezek a kínaiak…, nem néztem volna ki belőlük, hogy ilyen szintre is képesek.
    Meze Elite: egyszerűen gyönyörű! Kézbe véve ilyen igényes/profi/kifinomult külsővel rendelkező fejessel még nem találkoztam. Sajnos a hangi adottságai már nem voltak párhuzamban a külsővel. Steril, patika, és (tudom ez megfoghatatlan, és egyben mindenkinek más tartalommal bír) talán lélektelen? hangot kaptam.
    Erről szintén faggattam Zolit, hogy is van ez: igen, Ő se biztos az egyértelmű megítélésében, viszont bizonyos felvételekkel szárnyal a fejes.
    Na akkor én tuti nem azokkal a zenékkel teszteltem…
    Soltanus Acoustics Euridiche: kerestem-kerestem, de nem találtam azokat a pozitív ismérveket, amiket itt korábban „szaki58” fórumtárs megfogalmazott. Egy „érdekesen” nyers „valamit” hallottam, amit nem tudtam hová tegyek. Ekkor ismét feltettem a kérdést Zolinak: Ez meg mi? Jött is a válasz: „Elfelejtettem megemlíteni, hogy ezt előző nap vettem át a gyártótól, ez még egy 0 km-es fejes.”
    Ja, hogy ez az oka a rossz szereplésének. Ennyit a bejáratás szükségességéről… Sajnos így nem tudtam megítélni a képességeit.

    Meghallgatás a 2. láncon:
    Kezdésnek kíváncsi voltam a Niimbus saját hangjára (kiiktatva a Keces power amp-ot). 2-3 fejes után azt merészeltem mondani a Zolinak, hogy mindez mehet az „apróra” (eladásra gondoltam, ha nem lenne egyértelmű), annak tükrében, mit is tud az elsődleges lánca.
    Ekkor „csak” annyit tett, hogy a Holo helyett a Lampizator-t kötötte be. Uhh, hát ennyit jelent egy dac csere, még a felsőbb régiókban is.
    Miután a Keces power amp-ot is üzembe helyezte (a Niimbus-t csak előerősítőnek használva) a Susvara ismét szárnyalt. A Meze Elite megítélése részemről nem változott erről a láncról hallgatva sem.
    Hifiman HE1000SE viszont valami döbbenet, amit produkált. Konkrétan nem tudtam különbséget tenni a dupla árú Susvara és közte. Az 1-es lánchoz képest kizárólag az erősítő változott, és kb mintha nem is ugyanarról a fejesről beszélnék.
    Ennyit jelent a lánc, a szinergia, a meghajtás, a bejáratás, és talán az ízlés is. Nem párosodik minden mindennel, hiába a „magas árcédula”. Zoli nagy szerencséjére ezeket a High-end cuccokat egyidőben birtokolja, így megvan a lehetőség az eszközök kombinálására.
    Na ebből kaptam 2-3 óra erejéig ízelítőt.
    Még egyszer hatalmas :R érte!

Új hozzászólás Aktív témák