Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Kis fülhallgatós kitekintés -NoVa- palettájára, bár az earbudok a nyitott fejesekhez közelebb vannak, mint az iem-ekhez.

    Nightingale, azaz fülemüle.

    32 ohmos, hogy könnyen hajtható legyen, ám telóról, utcán - tömegközlekedésen stb hallgatva nem jó, a zaj tönkreteszi a hangját. Portable-utcai cuccnak jobb a főnix.
    Csendben, asztali szetupról jobb, de ott meg semmi extra. Vannak zavaró gyengségei; itt-ott töndököl, van ahol meg ehh.
    Árnyékot vet rá a fengur diy tingo tc200, ami 10 dolcsi és nekem jobban tetszik, mert jobb a hangolása és zeneibb. Szerintem.

    -
    Falcon, azaz sólyom.

    Na ez már 300 ohm. Utcára stb szintén alkalmatlan, ám asztali szetupon ez már több, mint semmi extra. Jó hangolás és egyértelmű ugrás a fengru-hoz képest. Itt már nincs hiányérzetem és szórakoztató is hallgatni. Nem csak itt-ott tündököl, hanem sokrétűen jól helyt áll. Nagyon rendben van, általános felhasználásra pont jó a kényelme miatt, miközben kellemes és minőségi hangélményt nyújt. 50-100k-s fejesek szintjén lehet talán? 400-as hifiman helyett simán vennék ilyet, mégha a mélyek nem is érik el azt a szintet.

    -
    Phoenix, a főni X

    Engem megvett. Elég jól hangolt és amennyire a hemp meglepett, annyira ez is.
    Van egy mélykiemelése, amit szivaccsal szokni kellett, bár szivacs nélkül is. :D A szivacs megdobja a mélyet a közép rovására, szivacs nélkül kiegyensúlyozottabb. A szivacs vs nem szivacs kb olyan különbség, mint a hd650 vs hd600. Csomót le-fel rakosgattam a szivacsot, egyik állapota se jobb, mindkettőnek megvan az előnye, hátránya; zene és hangulatfüggő. Mindig kell legyen az embernél egy pár szivacs. :D

    Desktop vs mobil: asztali szetupról részletesebben szól, szó se róla, de szivaccsal asztalin a mély nagyon rámászik a középre, ami kifejezetten zavaró tud lenni beszéd/éneknél és néhány hangszernél, viszont mobilon ezt nem tapasztaltam!
    Továbbá bár mobilon az objektív minőség rosszabb, kevésbé részletes, de szubjektíve jobb hallgatni, jobb élmény, kicsit a tér is jobb, nameg a mélykiemelés sem jelentkezik.
    Tény, a spartan is sötétebb, a MFA-ban is sötét opa van, bár a VE runabout nemtom sötétnek számít e. Talán a DAC is fontos, asztalin mindkettő sabre és lehet van mélykiemelésük, míg a mobilban Cirrus Logic CS47L93 DAC van.

    Teszteltem ezt is utcán - tömegközlekedésen és ez meglepően jó. Nem csak hallgatható, de élvezetes is tud lenni, noha a zajtól nagyon "lebutul" és nyers lesz a hanghatás. A mélykiemelés kifejezetten nem árt ilyen környezetben, sőt oda kell is rá a szivacs, noha a közepeket ott is háttérbe szorítja.

    Nade akkor a hang: A hang odabasz, leginkább a térélmény, ami azthiszem a hempet is lekörözi. Nagyon részletes, jó a szeparáció, nagy a tér, a hangszereket szétdobálja a térben, jó az imaging. Szerintem én még ilyet én nem hallottam, le a kalappal. Ilyen tekintetben saccperkábé 150-200k-s fejhallgatók szintjét hozza. 100k alatt fejes helyett lehet inkább ezt ajánlanám...
    Zajos környezetben a lenyűgöző rész (a térélmény, részletesség) kiesik, de még is koherens, élvezetes marad a hang, ami azért egy nyitott cucctól nem rossz, talán a zárt SRH840-em nem tűri ennyire a zajt. A Final E3000 félnyitott iem-emmel valamelyest vetekszik.
    Az első cuccom, ami EQ nélkül telóról nem rosszabb, hanem valamivel jobb, mint asztaliról. Asztaliról az E3000 se jön be, telón, oratory harman EQ-val viszont nagyon adja.

    A Spartan-nal szerintem anti-szinergiája van, mert ha minden igaz, akkor a spartan indokolatlanul megtolja az eleve nem kevés mélyet, amit más hangkeltőnél nem csinál. Még egy mély búgás is hallik a spartanról ezen a fülesen.

    -

    A Nightingale nekem nem jött be, a Falcon kicsit meglepett, a Phoenix nagyon.
    A Falcon konzervatívabb, kiegyensúlyozottabb, tere "csak" jó, utcára nem jó, szivacshoz nem kell nyúlni, nem válogat.
    A Phoenix szuperpozícióban van a szivacs miatt, mélyvisszafogott lánc illik elé, telóról jó tud lenni, utcai használatra rendben van, térélménye lehengerlő. Ez egy szélsőségesebb füles.

    Épp a Falcont hallgatom, nagyon elbizonytalanított, a Phoenix-szel jól felveszi a versenyt, otthoni fülesnek lehet jobb, a láncomhoz jól illik. Bár a főnix nagy húzóereje az érdekessége, különlegessége: kvázi specialista, míg a flakon generalista. Generalista hangkeltőm már van elég. 🤔

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák