Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz Zoliee #106906 üzenetére

    Szerintem egy ilyen kiállítás a forgalmazók nagy részénél alapból lábjegyzetes: a szobát gyakorlatilag pillanatok alatt muszáj berendezni, nem kapnak napokat az installációra, nincs lehetőség hosszasan mérni, tesztelni, pláne nem akusztikát kezelni. Ezért nem is hangosítják fel sokszor a zenét: mert úgyis szarul szólna a legtöbb helyen.

    TMP Tamás el is mondta, hogy a kiállítás előtt semmilyen infót nem kapott arról, hogy mekkora szobában lesz, így teljes meglepetés volt, hogy az idei helyszín nála sokkal kevésbé hátrányos az akusztikát tekintve, mint a tavalyi. (Tavaly nekem pl. az ő szobája nem tetszett egyáltalán, viszont idén a jobbak között volt. Az Antokat ismertem, az a Cabasse doboz tök jó volt hozzájuk, élném itthon is.)

    Szóval szerintem referencia hangról szó sincs, inkább szerencsés esetben egy "ahhoz képest, hogy pár óra alatt dobtuk össze, egész jól sikerült" helyzet állhat elő náluk.

    A HE-1-re egy gondolat erejéig visszatérve, nyitott fejhallgatót ilyen zajos környezetben képtelenség helyén kezelni. Én is csak iszonyat hangerőn tudtam csak elnyomni a környezeti zajt. Ehhez képest nekem tetszett, és ha potenciális vevő lennék, biztos bejelentkeznék egy rendes demóra a csöndes üzletbe.

    Illetve még az jutott eszembe, hogy a HE-1 egy statement, így valójában nem igazán van konvencionálisan értelmezhető ár-érték aránya. Ez nem egy hétköznapi termék, amit oda kell tenni bármi más mellé, legyen az fejes vagy hangfal. Azt pedig nem tudjuk elképzelni, mi játszódik le bármelyik potenciális vásárlóban, mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy farzsebből kicsapjuk 60k eurót egy fejesre. Erre ugyanis senki nem fog gyűjteni, arra ott vannak a szintén parádés, és a fejhallgatós koordináta rendszerben értelmezve szintén mocsok drágának számító, néhány ezer eurós fejhallgatók. Ezt meg majd megveszi, aki tudja és akarja.

Új hozzászólás Aktív témák