Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz lowzor #107925 üzenetére

    Ömm, igen (így visszakanyarodva a DT 990 Pro vs. X2HR témához), a Fidelio nekem is részletesebbnek érződik, bár nem tudom egyszerre hallgatni a kettőt.

    Megintcsak nem tudom mi ennek a jelenségnek a neve, de van amikor a zenében sok frekvenciatartomány telített, sok és sokféle hangszer szól egyszerre... ennek a minősége jellemzően már az encodingon elvérzik, pláne pl. egy YouTube esetén - ez még nekem laikusnak is nyilvánvaló... de ennek ellenére is, a DT 990-nel előbb lett ebből az egészből egy összemosott maszlag, könnyebben vált vele zajjá a zene. A Fidelioval jobban külön maradnak az egyes hangszerek, kivehetőbb mi történik.

    Összességében nekem tök jó döntésnek tűnik a Fidelio-ra váltás, sokkal több az előnye mint a hátránya a Beyerrel szemben. A sound leaking-et sajnálom, tegnap hajnalban simán felébresztettem vele 2 szobával arrébb alvó családtagot, pedig bőőőven lett volna még hova tekerni a hangerőt...

    Visszatérve az összehasonlításhoz - tegnap is próbáltam már ilyesmit mondani - a DT 990 Pro-nak akkor van szebb/jobb hangja, ha kevés dolog történik. Pl. valaki solo énekel, vagy csak egy akusztikus gitár szól, ilyesmi. Azt élethűbben, tisztábban adja vissza szerintem. Viszont ha valami összetettebb zenét hallgatsz, ahol egyszerre szól mondjuk 2-3 gitár, dob, ének, szinti, akármi... az a Beyernek valahogy egy kicsit sok lesz, és a Fidelio simán lenyomja.

    Játszani próbáltam még kicsit vele, hirtelen egy World of Warships meccsre futotta, és abban is élvezetesebbek az ágyúdörrenések a Fidelio-val, mint az elődjével.

    @#107913 Ba cy lus
    Igen, lehet hogy a DT 990 Pro-val erősítési gond is volt, BlasterX G5-tel, G6-tal (egyébként a G5 jobb, ha bárkit is érdekelne, csak régi és driver support gondjaim voltak vele) és Xonar DG-vel tudtam csak kipróbálni, de egyikkel sem volt jó. Viszont nem is kéne ennyire nehezen hajthatónak lennie, "csak" 250 Ohm-os, nem 600, és az említett forrásoknak azért van direkt fejhallgató erősítője, ha nem is professzionális. Oké, kommersz, de szerintem ennyinek azért illene elégnek lennie egy szintén viszonylag kommersz fejes számára. Nyilván ha fejhallgatóra nincs 300 ezer Ft-om, akkor erősítőre sincs még 100+.

    Ha a Beyernek valóban az erősítés hiánya volt a gondja, az számomra akkor is magának a fejhallgatónak a baja ill. rossz tulajdonsága, a "tudja már hol a helye" elvét követve. Bőven van olyan fejhallgató - az X2HR ékes példája ennek - aminek semmi szégyenkeznivalója nincs egy DT 990 Pro-val szemben, nem is kerül többe, és még egy nyomorult mobiltelefonnal is viszonylag szépen szól... ugyanott a Beyer meg belépőkategóriás erősítővel se. Nem a víz a hülye ha a hal nem tud úszni.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák