Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Yodamest #107954 üzenetére

    Ami közel van az is a térben van. Lehet valami halkabb, "távolabbi", miközben úgy hangzik, mintha nem lenne tere és lehet valami kiemeltebb, közvetlenebb, testközelibb, miközben a hangzása teres.

    Valamelyik etymotic füles csinálta pl azt, hogy a magas egy részét, a zengetőt kiemelte a zengetővel effektezett hangokon, ezzel azok terességének illúzióját növelve, de ettől még nem lett a tere annyival jobb, mint amekkorát csalt ezzel. Egy zengetővel teresített hang egy jó terű fejesen teresebb, mint egy etymoticon, ami a teresítés kiemelésével csal.

    És akkor még ott az egyik kedvencem, amit én a hang nagyságának hívok, aminek egyik sajátossága egy hang úgy szólal meg, hogy szinte érzed a füled mellett, azt én azthiszem csak planáron tapasztaltam, mert ott van akkora a driver, hogy a fülkagyló térhangzást meghatározó szerepe ki legyen használva. Bacy szerint ilyen van a 650-nél is, én nem úgy tapasztaltam. Ehhez szerintem over ear fejes kell és a kagyló szinte teljes felületén elterülő driver, ami planár és elektrosztatikus sajátosság, dinamikus drivert nem láttam még a kagylót kitölteni. Füles se tud ilyet szerintem.
    A modellem lehet hibás, mert felsőbb kategóriás focal-t még nem hallottam, nem tudom milyen "A" dinamika, lehet a nagy hang feltétele pl a jó dinamika.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák