Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    válasz Tyrel #110185 üzenetére

    A HD600-al kapcsolatban tök jó, hogy most írtál te is, így az én ömlengésem után egyből. Ez is jól prezentálja, hogy mennyire számít mihez viszonyítunk és honnan jövünk.

    Pár dolgot azért megjegyeznék: ha jól vettem ki, te eleve ebben a mély túlsúlyos közegben mozogsz, illetve ezt is keresed. Nyilván valami mélyben megtolt dolog után hallgatva, hirtelen kevésnek, vékonynak tűnhet a HD600 alja, amiket ott felsorolsz mind elég mély heavy cuccos azért. Valószínű egész másképp éreznéd, ha mondjuk nem tudom egy AKG 702-ről jönnél vagy egy HD800s-ről. Kell idő az átszokáshoz, én elég régóta használom már a HD600-at, mindig valami más mellett és egyáltalán nem keveslem a mélyeket benne. Sőt pont pár napja írtam ide, hogy nem tudom mi van, de eszméletlen mélyeket tol a HD600 nálam! De úgy, hogy közben a textúrája megvan annak a tartománynak, nekem nem kellene olyan mély, ami csak brummog, meg hömpölyög... Annyira szép a HD600-ban az, hogy hallom a basszusnak a "rétegeit", nem csak egy nagy brummot, ha érted mire gondolok. Számomra ez hiányozna is ha nem lenne, ez egy kvalitás, nem hátrány.

    Viszonyítás képpen, épp a most AB tesztelt fiio FT5-höz képest, ami azért a meleg, mélyhangsúlyos fejesek közé tartozik, főleg a velúr párnával, hát nem volt annyival kevesebb mélye a HD600-nak. Éppen egy picit, annyival, hogy ez a fajta basszus rétegződés, textúra jobban ki tudott jönni, de nem éreztem azt ahogy váltogattam közöttük, hogy fú hát eltűntek a mélyek, kb 10% eltérés volt mennyiségileg ebben.

    Kérdésem is lenne ezen felül: a DT 900-at nézegettem már én is, eléggé tetszik az a fejes, részletesebben tudsz róla írni? A tere tényleg annyira jó volt? Mihez képest, mert a zártaknál a DT770-nél meg M50x-nél, a Mezénél nyilván jobb, de más nyitotthoz képest elvileg azt mondják, nincs túl nagy tere. A magasai nem voltak szúrósak? Elvileg enyhítettek rajta a DT990-hez képest, de még így is elég sokszor belefutok olyan kommentbe, hogy valaki azért vált meg tőle, mert nem bírt megbarátkozni a szúrós magasakkal. Annyira nem volt vészes?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák