Új hozzászólás Aktív témák

  • contaxg

    veterán

    http://index.hu/tech/2013/06/11/hifi_a_suketeknek/

    "Amikor először hallgattam egy csúcskategóriás fejhallgatót, az Audio Technica negyedmillió forintos referenciamodelljét, nem értettem, miért kerül ennyibe. Oké, kényelmes, finoman fekszik fel a fejre, és szép a hangja is – de mi az úristenért ilyen drága? Aztán amikor egy hosszú hétvége után visszaadtam, visszaváltottam az otthon használt rút kiskacsára, és megértettem. Addig nem tűnt fel, hogy mennyi hibát vét a saját fejhallgatóm; amíg az torzított, túlhangsúlyozott, addig az Audio Technicát órákig lehetett hallgatni, és se a viselése, se a hallgatása nem volt kényelmetlen.

    Ilyen drága eszközöknél azt fizetjük meg, hogy a rendszer nem hibázik. A high-end eszközökön keresztül lehet megérteni, hogy milyen az, amikor valami nem jól, hanem helyesen szólal meg; amikor csak a zenét halljuk, sallangmentesen, természetesen."

    A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák