Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz Alan[HUN] #15208 üzenetére

    (#15210) Ribi
    (#15212) Dave™
    (#15214) schawo
    (#15222) schawo
    (#15223) bmakszim

    Ugyebár furcsa lenne, ha én nem szólnék hozzá a "veszteségmentes" (értsd veszteségmentesnek titulált) tömörítés témához. Mindenkinek hiányérzete lenne. :D

    (Anélkül, hogy Piszkos Fred effektusba akarnám sodorni), Ear-nek igaza van, az Alan által linkelt kérdést feltevő srác ott téved, hogy nem ismeri fel: a WAV tulajdonképpen egy potenciális iso, tehát ha jól elkészített WAV-ot talál az illető, akkor tulajdonképpen-lényegében iso-t talál (ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne "óriási" hangminőségkülönbség az eredeti CD és a WAV-ból visszaírt CD között, és ez persze ez ugyanígy van, ha iso-t használ).
    Abban azonban nem téved a srác (és Ear sem), hogy a "veszteségmentesen" tömörített, majd abból az eredetibe formátumba visszaalakított fájl nem fog ugyanúgy szólni, mint az eredeti forrásfájl. Tehát például WAV-ból FLAC, abból vissza WAV, és nem ugyanúgy szól a két WAV, akármilyen "hibátlanul" történt a konverzió. A hifisták-audiofilek jelentős része ezt tudja, értsd tapasztalja, aztán lehet magyarázgatni próbálni is, de az egy másik kör.

    Mindazonáltal szívet melengető volt a válaszadó hivatkozása a topikjainkra, mint a szakértelem lelőhelyére. :) Kár, hogy a válaszadó csak éppen abban nem segített a kérdezőnek, ami a kérdése volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák