Új hozzászólás Aktív témák

  • jippa

    aktív tag

    Nem akarom szétoffolni a topikot, ez az utolsó gondolatom ehhez a témához, kicsit okoskodásnak is fog tűnni, csak nagyon belemelegedtem ebbe a dologba, megyek már csucsulni :) :

    Gépész családból származok. Bár nagyon más területen dolgozok, be tudom látni, hogy:

    - A membrán a tekercs vs. mágnes páros által átalakított elektromos impulzusokat közvetíti.
    - Ha a zeneszerző-hangmérnök-fejhallgatógyári mérnök triumvirátus azt akarta, hogy 0,0002mm-t lengjen ki a tekercs az adott hangnál, akkor egy membrán az 1. számú ilyen kilengésénél (tekintve, hogy még új) nagyobb ellenállást fejt ki a tekerccsel szemben, mint a 1.000.000.000-ik ilyen kilengésénél, ezért az utóbbinál könnyebben engedelmeskedik a triumvirátus akaratának, mint az elsőnél, ezért valószínűleg hűebben követi ezek akaratát.
    - az előbbiekből az is következik, hogy a 10a19ik-en kilengésénél már annyira veszít a feszességéből a membrán (leromlik a szerkezete), hogy hamarabb enged a tekercs akaratának, mint kellene (kvázi elfárad a driver).
    - Egyéb műszaki érvet egy fejhallgató 2-20 napos bejáratásának szükségessége mellett nem tudok elképzelni.
    - A fenti nagyságrendekkel tévedhettem.
    - Ha az adott driver frekvenciaátviteli görbéjét (ha tetszik, akkor hangreprodukciós karakterisztikáját) új membránokon lövik be a gyárban, akkor borul az egész fenti gondolatmenet, hiszen akkor minden soron következő kimozdulással térünk elfelé a tervezéskori viselkedéstől.

    Még az is lehet, hogy a vezeték is bejáratódhat. Ki-ki vérmérséklete szerint fogadja el ezeket. Nekem a vezeték bejáratódása már nagyon sok.

    A véleményem az, hogy összességében ember legyen a hangján, aki 10 nap járatás után már hallja a különbséget a membrán viselkedésében, de nem tudom kizárni, hogy van ilyen hifista vagy szakértő.

    Irigylem mindet, annyi szent.

    Üdv:

    jippa

Új hozzászólás Aktív témák