Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    válasz fehér_ember #31801 üzenetére

    A DT990 jellegü dolgokhoz mar olyan keves lesz az erösitöd füles kimenete, mint mackosajtban a brummogas. Azt fogod erezni atvertek egy halom penzert.
    Mar egy egeszen alap fejhallgato is szarnyakat kap egy dedikalt DAC/AMP parostol, vagy legalabb egy fejeserösitötöl, amibe bele is tudod dugni az akarmilyen digitalis kimenetet!
    Egy komolyabb fejhallgato meghajtasan viszont kivetel nelkül elverzik barmi beepitett megoldas (laptop, pc, cd lejatszo, hazimozi erösitö - brrrr :Y ). Pech eseteben ugy fog szolni mint a selyempapiros fesü. Tehat vehetsz komoly fejest, de kalkulalj ra rögvest (vagy mihamarabb) erösitöt.
    Ez a 600 Ohmos Beyer eseteben kötelezö. A 840-es Shure meg fog szolalni, csak mint egy megszakitott közösüles, annyi elmenyfaktorral.

    (#31800) ku-cu@ a rossz mastering igaz a mai könnyüzenei felvetelek 99%-ra, beleertve a nagyfelbontasuakat is. Kivetel többnyire a vinyl verzio, mert azokat ujrakeverik altalaban, a white fülü közönseg kedveert.
    Rossz felvetel sajatossagai:
    -nulla dinamika (közvetlenül nulla decibel ala kompresszalt, szarrra loudnesselt)
    -semmi tér (az, ha az enek közepröl jön, meg nem tererzet)
    -szutyok hangszinekre kevert hangszerek (az elektromos hangszereket is lehet felrekeverni).

    Ha van modod egy 80-as evek beli felvetel "digitalisan ujrakevert, feljavitott" valtozatat összehasonlitanod, tedd meg. De a tyubon talalhatsz peldakat. loudness war kifejezes alatt.

    Komolyzeneben sokkal durvabb a helyzet. Ma sok mikrofon az elfogadott felveteli technika, hiszen a mikrofon leggyalazatosabb ellensege sajna a tavolsag. Nö a zaj, elvesz a dinamika es a reszletek. Egy nagyzenekart szolistakkal sajna eleg remenytelen ket mikrofonnal felvenni. Innen viszont a legvaltozatosabb modokon el lehet kurni a hangzast, a potitekergetessel. Rengeteg HD komolyzenei felvetel van, amelyek nagyfelbontasban szolnak befogott orral, paplan alol, szük (nem letezö) terrel, enekesek es hangszeresek torkan ledugott mikrofonnal, ahol a nyalcsorgas pompasan hallatszik (de minek ugye).

    [ Szerkesztve ]

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák