Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborka8x8

    aktív tag

    válasz vodkaboy22 #35627 üzenetére

    Tökéletesen igaza van, ezt az RCA-t elírtam, de szerintem a négy pólusból mindenkinek világos volt, hogy XLR-re gondoltam. (Lévén, hogy mind a négy pólusú DIN, mind a négy pólusú lemo elég ritkán használt. Noha az utóbbi éppúgy studio szabvány, mint a négy pólusú XLR, ezért akár azt is lehetne használni az erősítő oldalon az XLR helyett. De lényegtelen, csak kíváncsi voltam, hogy vajon miért az XLR lett a nyerő.)

    Valóban, a dugó levágása garancia elvesztését jelenti, de szerintem nem csak garanciális fejesek esetében merülhet fel a balanced csatlakozás.
    Ha pedig már úgy sincs garancia, akkor mindjárt egyszerűbb a helyzet. És szerintem a zsinór végén kicserélni a dugót, ott, ahol meg van a négy ér, sokkal egyszerűbb, mint kábelt cserélni egy fixen beépített esetén, vagy pl. Jack aljzatot építeni egy ilyen fejhallgatóba.

    De mint az AKG K-501-es példánál látható, még ott sem valami nagy dolog a balancedre való átalakítás (egy egyszerű kábelcserével, némi szereléssel és reszeléssel megoldható), ahol eredetileg nem négy eres a gyári kábel.

    "A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

Új hozzászólás Aktív témák