Új hozzászólás Aktív témák

  • norvik

    aktív tag

    Üdv mindenkinek ebben a topicban.Denon AH-D7100 tapasztalatok. Pár napja vagyok a tulajdonosa ennek a fülesnek. Újonnan vettem, viszonylag olcsón.
    Korábban egy Sennheiser PCX-450-et használtam, ami nem volt rossz, a Sennheiser HD 595 hangszóró készletét tartalmazza. De nem róla akarok írni.
    Csomagolás. Elmegy. Tartozékok. A kábelek, amiket adtak hozzá, rendben lennének, ha a füles felőli oldalra nem műanyag házas dugaszok kerültek volna. Ebbe az árba belefért volna valamivel kevesebb műanyag, és több fém. Értem ezt a fejpántra is.
    Design. Lehetne jobb is, nem ez volt az ok, amiért vettem. A műanyag külső kifejezetten zavar, és még sérülékeny is.
    Kényelem megfelelő, de nem kiugróan jó. Az előző Sennheiserem is van ilyen kényelmes, ha nem jobb. Igazából a mérete miatt nem mondhatom tökéletesen kényelmesnek. A Denon cégnél túl sok lehet a nagyfejű, számukra biztosan sokal jobb.
    A hangszigetelés egészen jó.
    A hangja viszont eszméletlenül jó. Sokan mondjak róla, hogy túl sok a mélye, de én ezt nem tartom igaznak. Megvan mindene, ami csak kell. A közép és a magas is. Számomra mindig kompromisszum volt a fejhallgató használata. Most először nem érzem annak, szinte ugyanaz, mintha a hangfalaimat hallgatnám. Levegős, tiszta csilingelő magasak, beszéd és énekhangok. Nem bukik meg sehol, szépen teszi a dolgát. Hallgattam vele mindenféle zenei stílust, egyik sem hozza zavarba. Elképesztően jól adta vissza a különböző hi-res demó felvételeket. Simán el lehet helyezni a térben a zenészeket, nem csak mélység van, de fent és lent is.
    Még egy telefonból is többet kihoz, mint amit eddig abból kihallottam. Koncert felvételnél megvan a jelenlét érzés. A dobok, és persze más hangszerek is úgy szólnak, ahogy a valóságban.
    Számomra az igazi párosítása egy iBasso DX90-nel van. Azt hallgattam a Sennheiserrel is de az iBasso nem tudta magát kifutni vele. Amikor először összedugtam őket, én is azt hittem, hogy a Denon valóban túlzásba viszi a mély hangokat. Először azt hittem, hogy kénytelen leszek equalizerrel korrekciózni a túl sok mélyet. Csak hát, az iBassonak van egy csúnya trükkje, a gyengébb fülesek kedvéért, gondolom. Látszólag nincs bekapcsolva az equalizer. De szoftveresen csinál valamit. Amikor bekapcsolom az equalizert, de ott minden nullára van állítva, teljesen lineáris minden, akkor a Sennheisert hallgatva eltűntek a mélyek, a magasak lapos lett minden, elvesztek a színek. Ezért inkább kikapcsolt equalizerrel használtam. Vagyis csak azt hittem, hogy ki van kapcsolva. Hát nem. Ha ugyanezt a Denonnal próbálom, akit túl sok a mély, és a magas is. "Bekapcsolt" equalizerrel, mindent nullára állítva már nagyon is jó, lélegzetelállítóan jó minden.
    Eddigi életem legjobb fejesének vagyok nagyon elégedett tulajdonosa. Jobbra, csak olyan szempontból vágyok, mint amit az elején leírtam. A kábeleket biztosan kicserélem rajta (nem a hangjuk miatt), és talán próbálom kicsit komfortosabbá tenni, ha tálalok róla valami jól működő modifikációit a neten. De a hangja számomra, az én igényeimnek tökéletesen megfelelő.
    Az otthoni ára kész rablás. Talán azt is megadtam volna érte, de ezt csak most mondom, miután napok óta hallgatom. Az itteni ára, újonnan közel százezer forinttal kevesebbe kerül. Így már nekem még jó vételnek is számított.

Új hozzászólás Aktív témák