Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Dorien #53044 üzenetére

    Hát ezekkel így elég nehéz zöld ágra vergődni... :(

    Nekem ami referenciám van az ugye egy legalább 12 éves (nem emlékszem már pontosan mikor vettem, még tini voltam kb.) HD477, amiből kiindulva nem tudom igazán hova tenni az anyagminőséggel kapcsolatos kételyeket. Jó, oké, 12 év alatt sikerült megtörni a kábelét meg elkoptatni egy szett fülpárnát, ezek cserélve lettek rajta, de amúgy nem öregedett el a műanyag (ugyan olyan rugalmas a pántja mint régen) és nem kezdett el égtelenül recsegni / megdögleni sem. Simán működik, filmnézős tévémhez használom éjszakánként.

    Egyedüli baja, hogy a mély hangok elvesztek már belőle (újonnan se volt neki kimondottan sok), de ez inkább csak zene közben tűnik fel. Ettől eltekintve szerintem azért minőséget sugall hogy még mindig működik.

    Ezzel szemben a Siberia V2 kábelbe épített hangerőszabályzója talán fél - 1 évet ha bírt, pedig szándékosan nem is használtam / nem tekergettem soha, mert tudtam hogy gyárilag sz*r. Minden használat előtt csesztetni kell különben csak az egyik fele szól. Kb. 3 éve van meg amúgy és más baja nincs ezen kívül (a mikrofonnal sincs semmi baj pedig elvileg már rég tönkre kellett volna mennie...), nagyon szeretem a fejpánt megoldását, nem is lazult ki, nem is kopott el, nem is esett szét, kényelmes, és "jól" szól.

    A jó alatt azt értem hogy így XonarDG-ről hajtva kb. pont ugyan azt hozza amit az aggastyán HD477, csak körülbelül háromszor annyi mély van benne. Magas tartományban a HD477 erősebb, bár talán túlzottan is...

    Amit egy új fülestől várnék az az hogy nyitott legyen, halljam a környezetem akkor is ha rajtam van. E mellett legyen benne mély (elég amennyi a Siberia V2-be szorult), közép és magas tartományban viszont legyen tisztább, megkülönböztethetőbb a hangja.
    A Siberia V2-vel és a zártságán kívül az a legnagyobb bajom hogy kissé zavarba jön ha túltelített egy frekvencia tartomány. Pl. ha több elektromos gitár szól egyszerre nem mindig lehet őket megkülönbözetni egymástól, de felhozhatnám példának a "klasszikus" (??) fejhallgató gyilkoló-tesztelő klippet is amiből azért kihallható hogy szólhatna ez szebben is. Persze ez inkább csak tipp, mivel a sajátjaimnál jobb fülest nem volt még alkalmam tesztelgetni...

    Az anyagminőség engem hidegen hagy, tudok vigyázni a cuccaimra, lehetne felőlem titániumból is öntve az SHP-600 akkor se jelentene ez számomra előnyt. Csak a hangzás dönt részemről, és jelenleg ott tartok hogy kissé nehezen / kételkedve veszem, hogy egy ~13 ezer forintba kerülő SHP-600 jobb hangminőséggel bír mint egy 36 ezer Ft környékén mozgó HD518. Értem én hogy a márkanevet is meg kell fizetni, de csak van annak oka hogy ennyit kérnek érte, elvégre a Sennheisernek is vannak 10 ezer Ft-os fülesei.

    Nem azt mondom hogy a drágább egyértelműen jobb (nem is kérdeznék itt ha így gondolnám), sőt meggyőzhető vagyok hogy az olcsóbb / ismeretlenebb márka is lehet jobb mint sok népszerű (pl. az autóm is egy Citroen), de eddig csak annyi szólt az SHP-600 mellett hogy "szerintem jobb". Oké... Miben jobb?

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák