Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    Látom itt nagyon ráállt mindenki az erősítőre, meg aztán a belső hangkártyák ócsárolására is... értem én hogy itt mindenki vájtfülű audiofil, de azért nem biztos hogy le kéne szólni mindent hangcuccot ami nem kerül egy középkategóriás használt autó árába.

    Pl. itt van a SoundBlaster Z-vel dobálózó kolléga, ahogy látom Xonar DG / DX tulajokból is sok megfordul itt (beleértve engem is), ha csak egy kérdés erejéig is. Sokan keresnek valamit ami már elfogadhatóan szól, erre jellemzően megkapják hogy amit akarnak az sz*r (persze finomabban fogalmazva), helyette meg olyan megoldásokat ajánlotok amik vagy drágák, vagy nem felelnek meg minden elvárásnak, vagy nincs elmondva hogy mégis mi a francért ajánlotok valamit, csak szimplán fel van sorolva egy pár márkanév... vagy további tákolást/gányolást igényelnek, holott az egyszeri ember egyszerűen csak használni szeretné a cuccait, nem megoldani olyan problémákat amikre a drága gyártó nem volt hajlandó. (pl. SHP-600 és a szivacs kérdése)

    Hányan hallgatnak zenét noname sz*r kínai telefonról, 2000 Ft-os "agybadugós" fülesekkel, vagy akár csak rádióból, hányan kergetik az őrületbe a szomszédaikat azzal hogy valami borzasztóan torzító hulladékon hallgatják a Győzike-összest 40dB-el magasabb hangerőn mint amit a cucc elbírna, hányan nyomják magukat hogy milyen baromi jól szól Kanye West új "slágere" az alaplapi ALC 887-en meg a MertHülyeAzértNemVagyok Gembird fejhallgatón, és még sorolhatnám...

    Na őket lehet félvállról venni, meg köpködni, azt még meg is értem ill. jogosnak is tartom.

    De, figyelve a topic-ot leginkább azt látom hogy itt van egy ilyen "elitista" kör, akik veregetik egymás vállát hogy fúúú te hallod milyen jól szól a cucc ami egyébként önmagában annyiba kerül amennyi egy átlag magyar háztartásban az összes elektronikai termék összértéke, és ha valaki idetéved, akiben legalább a szándék megvan rá, hogy egy picivel többet rááldozva elfogadható hangminőséget kapjon, az ő igényeinek megfelelő kompromisszumokkal nem igazán tudtok vagy akartok mit kezdeni.
    Az autós példával élve, kicsit olyan mint egy BMW fanclub ahol egymás vállára borulva könnyeznek az emberek, hogy fú ez az új M5-ös mekkora egy marha jó verda, és ha betoppan egy átlag paraszt és meg meri kérdezni, hogy egy új Zafira jó lesz-e a családjának, kb. úgy van kezelve mintha azt mondta volna hogy márpedig az ő 30 éves zsigulijánál jobb autót az emberiség soha nem fog már gyártani.

    Értem én hogy mindig van feljebb, mindig van jobb meg szebb meg drágább meg különb, de ne mondjátok már, hogy aki vesz egy kifejezetten fejhallgató erősítős belső hangkártyát meg mellé egy 20-40 ezer Ft-os fejhallgatót valamelyik nevesebb gyártótól az hibát követ el, és egyúttal lemarad valami pótolhatatlanról. A legalja ennél sokkal-sokkal messzebb van; sőt gyanítom hogy egy ilyen konfiguráció hangminősége a képzeletbeli skálán már sokkal közelebb van a jéghegy csúcsához, mint a lábához.

    Van akinek ennyire futja, nem kell elvenni a boldogságát. :U

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák