Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Citroware #53265 üzenetére

    Szerintem ezt mindenképpen külön kellene választani, és úgy kezelni. Egy olyan eszközt szeretnél, ami egyszerre működik digitális transzportként a házimozi felé, van rajta több fajta digitális bemenet a PC-hez és konzolhoz, nem csak DA, de egyben AD konverter is a mikrofonhoz, és még rendesen meghajt egy fejest is. Ja, és kerüljön mondjuk 20 ezerbe (vagy mennyi most egy Z)?

    Bocs, de kb olyat sem tudok mondani, ami ezekből kettőt egyszerre tud, és ennyibe kerül, nem hogy mindet. :(

    Olyat tudnék elképzelni, hogy mondjuk van a DG, vagy valami alap hangkártya a gépben, amiből jön neked optikain a jel a házimoziba, és mondjuk fogadja a mikrofon jelét, illetve van külön egy olyan DAC, aminek van mondjuk USB és optikai bemenete, hogy kezelje a PC-t és a konzolt is, illetve vagy közvetlen belőle, vagy közvetve egy erősítővel tudsz hajtani egy fejest.
    Ahogy Dorien írja, ott a Presenter, egy tök jó kis erősítő, és elég olcsó is. Lehet találni azért normális DAC-ot is ilyen 20e körüli árig, és akkor már érdemes mondjuk egy normális fejest venned. Amíg közvetlen a Z-ről szólna a fejes, addig felesleges arra költsél tízezreket, mert valószínűleg egy alap Superlux is megteszi.

    Tyrel: Bocs, de a kolléga azért jött ide, mert előrébb szeretne lépni. Az egyik beépített hangkártya helyett vesz egy másikat, azzal nem oldja meg a fő problémát, hogy jobb hangminőséget kapjon, legfeljebb azt oldja meg, hogy lesz elég ki- és bemenete. De amúgy ez is jó, ha az SB Z csak transzport, elosztó, és arról hajt digitális kimeneten egy normális DAC/ampot. Csak gondolom nem azért akar egy 15 ezres hangkártyát venni, hogy az csak átjátszó legyen. Pedig ha tudnád, hogy az XMOS dobozok ilyen 15-20 ezer körül mennek, és az csak egy tök alap USB transzport, ami USB bemenetből csinál koax kimenetet, és a kínaiak gyártják marha olcsón... :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák