Új hozzászólás Aktív témák

  • Tulku

    veterán

    Az utánam kullogó évben sikerült Audeze fronton 3 fejest meghallgatni, ezt vetem most össze...persze szubjektíven...

    Versenyzők:

    LCD2 PF
    LCD3 F
    LCD XC

    Kényelem:
    Itt az XC sajna hátrányban van, nálam ez a súly már eléri a "hosszú távon nyomja a fejem" kategóriát, igaz, hogy így is az elviselhető kategória, de a két másik nyitott itt más világ...mintha semmi nem lenne a fejemen.

    Felépítés:
    Itt sajna otthoni körülmények között verhetetlen az XC, ugyan a külvilágot nem zárja ki teljesen (hallom ha beszélnek hozzám halkan) de kívülre semmi nem jut, így nyugodtan családbarát fejesnek tekinthető. Másik kettő olyan, mintha két mini hangfalat csatolnánk a fejünkre...egy idő után az őrületbe kergeti a körülöttünk levőket.

    Hang:
    Két fazoros versenyzik egy nem fazorossal. Nos én a fazor hangra gyakorolt hatását úgy érzékeltem, hogy szúkebb tér és kisebb hangszer testek, megfúszerezve egy finomabb előadásmóddal. Nekem (hangsúlyozom nekem) kissé finomkodó, elveszti a pre fazor életteliségét és "szimplán" egy nagyon jó és egyenletes előadóvá válik szúk térrel és nagyon fókuszált hangszerekkel. Itt persze előnyben van az LCD3F, nyitottsága révén sokkal egyenletesebb, megfogottabb, jobb közepekkel mint az XC. Az XC egy dörgedelmes, kissé mosott közepű, magasban megint kissé töményebb előadó, nekem valami enyhe él, zavar is van ott, de pontosan nem tudom megfogalmazni. Tere ennek a legkisebb és ebben van a legtöbb mély energia, nekem már egy kissé zavaróan sok. A közepek visszafogottsága talán a zártságból fakadó visszhangosság elkerülése miatt alakult így, viszont a mélyeken talán segítene némi visszafogottság.
    A 3-asban semmilyen hibát nem találtam, minden pontos, precíz, kontrollált...nekem talán túlságosan is. Mélyei kellőek, de pontszerűek, nem a zene forgatagában, csak egy-egy ponton van jelen. Minden tekintetben jobbnak érzem mint az XC.

    Végére maradt a rút kiskacsa, a 2PF...nos ő maradt mellettem, pedig mindkét meghallgatásnál ott lapult zsebemben a tesztelendő és eladandó fejes ellenértéke, de nem került veszélybe pénztárcám...
    Ő nem finomkodó...atombomba erejével jelenít meg mindent. Mélyei betöltik a színpadot, persze ez nem azt jelenti hogy mocsarasak, túlfolyósak, csak különálló teret képeznek. A leginkább kritizált magas szekcióval sincs bajom összességében, hiszen egyrészt azért ne egy tompa részlettelen valamit képzeljünk el, másrészt én spec 13 kHz-ig hallok, így számomra ez a régió nem annyira pregnáns...számomra a részletességet nem a magas hangok okozzák, hanem a közép hangok részletessége, megjelenítése, na itt az LCD2 számomra egyértelműen szuperlatív. Egyetlen hibájának hozhatnám fel a ritkán fellépő enyhe frízességet, illetve ebben az atomvillanásban néha érzek némi túlvezéreltséget, de ezeket ellensúlyozza előadásmódja.

    Célom egy LCD3PF meghallgatása (és talán megvétele) de ez igen nehéz ügy lesz, lévén manapság már csak fazoros modelleket gyártanak és forgalmaznak...

    Mindenkinek fejhallgatóban gazdag boldog új évet kívánok!

Új hozzászólás Aktív témák