Új hozzászólás Aktív témák

  • andersen10

    aktív tag

    Hanghűség vs hallgathatóság.... lerágott csont, de a T5P kapcsán markánsan megjelent nálam újra a kérdés.

    Vitaindítónak szánom, kíváncsi vagyok másnak volt-e hasonló élménye, mikor hozzájutott egy komolyabb fejhallgatóhoz.

    Soha nem volt ilyen minőségű fejesem. Szeparáció, mikrodimanika, tér (zárthoz képest főleg...), faltól falig frekiátvitel. De szokásos konzum "V" hangzásra kevert felvételek hallgathatatlanak (EQ nélkül) (tettem egy próbát egy amúgy 96/24 hdtarck metallica albummal, elviselhetetlen volt a rengeteg magas), dolgozni nem lehet vele (magára vonja a figyelmet). Hajszálpontosan feltárja tárja a felvételt, az összes hibájával. Ahol az nincs keveréssel elrontva, pl. akusztikus hangszeres zenék, ott gyönyörűen szól, és ott nem érezni, hogy magasba húzna. A pengetős hangszerek egyszerűen fenomenálisak.

    Tehát van egy fejes, amit nem etethetsz mp3-al., rock-pop zenék 90% kizárva. Egy érzékeny torkú énekesnő ő, ami egy jól megválogatott felvétellel esténként ellazulva csak rá figyelve egyedülálló élménnyel ajándékozhat meg. Félreértés ne essék, nem a csalódás szól belőlem!

    Ezzel szemben régóta van egy pár olcsó VSONIC VC02 IEM-em , (ami ethymoticot váltott a karakterük hasonló) torzításmentes, neutrális, tiszta, száraz hangzás. Szeretem, most is ez szól a fülemben. De a tér, extrém sávszélek sehol nincsenek a T5P-hez képest. Viszont jól szól róla minden, munka mellett is használható, elketyeg egy jobbfajta mobilról is (pl. Samsung S széria) . Ha a T5P egy művésznő, akkor ő a házicseléd.

    De a nap végén mi hagy bennem mélyebb nyomot? Hogy kicsavartam egy zongoraszonátából az utolsó bitet is, el tudtam helyezni a térben a hangszereket, hallottam a lélegzetvételeket is, vagy hogy buliztam magamban egy jót valami sziszegős rockzenére (amit jól kompenzált a füles sávhatároltsága :) ), de közben ez egyáltalán nem érdekelt. Lehet-e túl sok az zenei információ? Eljuthatunk-e oda, hogy már nem zenét hallgatunk, hanem hangokat minősítünk? Mi a véleményetek?

Új hozzászólás Aktív témák