Új hozzászólás Aktív témák

  • andersen10

    aktív tag

    válasz AMDFan #55759 üzenetére

    M50X védelmében: most is ez van rajtam :) (igaz "X" nélkül), hozzá kategóriában (is) passzoló fiio e07k + e09k párossal. Fotókat szerkeszgetek, közben TIDAL-ról lossless CSÍK koncertek mennek háttérzenének. Átjön a hangulat, jó lett tőle a kedvem, (meg ugye ebben a műfajban nincs sok mély ami zavarna ;] )
    A T5 után el kell teljen egy kis idő, amig átszokik az agy, hogy kevesebb az infó, szűk a tér, semmi csengés-bongás. De utána lehet élvezni ezt is. Ezzel "kívülről" hallgatom a zenét, a T5 beránt a sodrás közepébe. Éppen ezért lehet egy M50-et munka mellett is használni, ellenben a T5 egyszerűen nem engedi, hogy a háttérben maradjon.
    --
    T5P Moddig projekt update: Tulkunak igaza lett :R kivettem az összes maradék csillapitóanyagot, nincs rá szükség. A kábelmod és szimmetrikus (balanced) meghajtás eggyüttesen meghozta a várt eredményt. A dyanamat durván visszavette a magasakat és felnyomta a basszust, összenyomta a teret.
    Aztán rájöttem hogy a T1 -nek vagy egy erős kiemelése 8khz környékén, a T5 esetén ez sokkal mérsékeltebb, ezért utóbbinál valóban nem szükséges ez a csillapítás.

    Találtam egy cikket, ami pont az eredményt adta amit én is tapasztaltam.
    ----

    Az az egy dolog motoszkál még bennem, ha átsodornám az OCC kábelt dupla vastagra, azaz 2x2 helyett 2x4 ér, mit változna a hangzás (ha egyáltalán). Az impedancia kb a fele, ellenben a kapacitív, induktív jellemzők kb. a duplája? Vajon meghallani a különbséget?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák