Új hozzászólás Aktív témák

  • Akos1994

    aktív tag

    válasz Samtya #56427 üzenetére

    Köszi, a Pio-ról én is láttam már Bodz hsz.-ét, várom is, hogy mi lesz a beszámolója róla. :K
    Igazából volt már jó néhány fülesem az évek alatt egészen budget kategóriától 25k-ig, azt hiszem kialakult már nálam, hogy igazából mi is az a hangkép amit szeretek/keresek és csak azért vállalkoztam volna a használt fejes vonalra, mert újonnan sincs lehetőségem mindent kipróbálni ami szóba jöhetne..
    Hallgatott zene főként rock/alternatív/akusztikus/hangszeres zenék (+ néha pici metál), magas tartományra elég érzékeny vagyok, utálom ha tolakodó vagy (számomra) fülsértő. Középtartományt szeretem ha hangsúlyos, azt is megbocsájtom ha kiemel kicsit 150-500hz tartományban, szóval a meleg, "zenei" hangképet részesítem előnyben, és azt se bánom ha ennek kárára kicsit kevesebb a szubbasszus tartomány. Pl. volt egy Sony XBA-C10 armatúrás fülesem, az maga volt az álom, olyan szép énekhangokat életemben nem hallottam.. aztán lecseréltem egy MDR-650EX-re, az mint kiderült (..pedig nem ezt írták róla..) eléggé V karakter, szenvedtem vele félévet, nem sikerült megszokni, nulla közép, sok mély, sok magas. Nagyon zúzós számoknál talán jobb volt, de amúgy élvezhetetlen volt számomra.
    Most újra egy Sony XBA-1-em van (armatúrás ez is) és újra boldogság. Kellemesen meleg hangkép, visszafogott magas tartománnyal.
    Füllhallgatós körökben ezek abszolút nem számítanak mély túlsúlyos daraboknak, bár lehet akkor ki kéne próbálnom fejesekből is néhányat, hogy el tudjam dönteni mi is kell nekem..

Új hozzászólás Aktív témák