Új hozzászólás Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    válasz emiki6 #62674 üzenetére

    Ez nem ilyen egyszerű. :) Többet költöttem-e? Igen. Először 2008-ban vettem újonnan 100k-ért a polk audio rti a3-at, azt használtam 2 és fél évig, majd elcseréltem a mostani dobozaimra. Na nem azért ment a csere a másik fél részéről, mert a kettő egy kategória (közel sem) más kompromisszumokkal, hanem mert volt köztük negyed évszázad korkülönbség, a polkot pedig a kommerszebb, nagyon nyomulós hangja miatt egyszerűbbnek ígérkezett a kereskedőnek (aki egyébként audiophile ínyenc, sok jó darab van nála rendszerint, és az árukat is jól tudja, melyik hang mennyit is ér :) ) majd eladnia.
    A polkot amúgy valószínűleg 70 ezer körül eladhattam volna, tehát akkor végülis ennyibe kerültek ezek a dobozok, bár ezzel még nincs vége, mert egy ilyen régi dobozban már karban kell tartani ezt-azt. És ennek még mindig nincs vége ráadásul. De megéri. 100-at mondjuk azért már nem érne meg rákölteni így mostanában, mert használtan annyiért lehet például venni egy ilyet, ami mondjuk nem biztos, hogy jobb, de minimum egyenrangú kompromisszum. Újonnan meg ugyanez a hangminőség fél millió alatt nem áll meg. Hangdobozból. Fejhallgatóból nem tudom, szerintem a 100k feletti fejhallgatók között vannak azok, amik hozhatják ezt a szintet technikailag. Az élményt azt azért nem.

    A hangdoboznál, ha nem álló, számolni kell egy állvánnyal is, azt illő lenne beleszámolni az árba (30-80 ezer Ft egy jobb állvány, használt vagy új).

    A fentiek azért nem azt jelentik, hogy 50 ezer alatt nem lehet jobb dobozt kapni, mint fejhallgatót az 50 ezres árkategóriából, mert de, lehet, használtan, a maga kockázataival, ezzel számolni kell. Szoktak jó áron lenni JPW-k, HeyBrook-ok stb., a kérdés az mindig az állapotuk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák