Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz karmaresz #62752 üzenetére

    "mini" beszámoló... :DDD

    Engedtessék meg, hogy általánosságban sírjak a párnákról:
    Rájöttem valamire. Nem olyan jók a beyer párnák. Hiába nagy és kerek meg minden, DE a legkisebb belső átmérője fix 5 cm. Nos elég kis füle kell legyen az embernek ahhoz, hogy ne érjen hozzá, persze nem túl zavaró ez, mert a párna plüss, viszont sokan panaszkodnak, hogy a Hifiman Focuspad párnája kényelmetlen, mert csak 5,5 cm-es a belső átmérője (ami amúgy nem fix) én viszont arra úgy érzem, hogy utóbbi kényelmesebb az én 7 cm "magas" fülem számára, ám nem értem mire gondolhatott a Beyer és a hifiman, mikor úgy döntött, hogy egy kis átmérőjű kerek fülhely jó lesz majd. Mert mitől jó egy párna?
    - van megfelelő mélysége, hogy a fül ne érjen hozzá a fejes falához
    - van megfelelő fülhelye, hogy a fül ne érjen hozzá a falához
    - a párna anyaga puha és borítása szellőzik, lélegzik
    - a fejjel érintkező felület nagy, hogy a szorítást jól eloszlassa.

    Őszintén szólva megfelelő párnás fülesem még nem volt, de tudom, hogy a Sennheiser ha valamit, ezt jól csinál. A Beyer fültere kicsi, a shure formája jó, de a 840 párna lapos és nem lélegzik, a 1540 párna meg kemény. A Hifiman Focuspajeinek csak az átmérője kicsi.
    Érdekes mód a Brainwavz és hasonló párnás márkák tudják mi a jó.

    "De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."

Új hozzászólás Aktív témák