Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    Tegnap letöltöttem ezt a nemrég linkelt Sonarworks True-Fi progit, gondoltam a 10 napos tesztidőszak alatt meglátom, hogy milyen. Mivel a meglévő fejeseim közül kettőt szoktam a laptop mellett használni, felváltva próbálgattam őket a programot ki- majd bekapcsolva.

    Sennheiser HD 650:
    A felső tartományban sokkal több a részlet. Apró zörejek, háttérneszek, a hangszerhangok sokkal részletesebbek, nagyobb a tér. Az alsó tartományt nem erősíti fel feleslegesen, viszont megjelenik a szub tartomány is. Nem változtat túl sokat, de alapvetően tetszik.

    Sennheiser HD 25-1 II:
    WOW! Majdnem ugyanazt a hangot kapod, mint a HD 650-nél. Viccen kívül. Persze érezni, hogy más kicsit, és attól is nehéz elvonatkoztatni, hogy supra, de nagyon durva változáson esik át a hang, a értelemben. Sokkal nagyobb lesz a tér, a magas tartomány alatti beszakadás eltűnik és kiegyenlítettebb lesz, és itt is megjelenik a szub, de sokkal dinamikusabban. Jó persze, eleve zárt, ezért magát nem tudja meghazudtolni, de ez egy más szint lett így, mintha legalább egy kategóriával ez is feljebb lépett volna. És itt is feldúsultak az apróbb részletek is.

    Ami nem tetszik, hogy "kapcsolgatni" kell, ha nem fejhallgatót használ az ember, mert szoftveresen mélyen beépül a rendszer hangvisszaadási útvonalába, és ha elfelejted kikapcsolni, és átváltasz külső hangfalakra, akkor azoknak is módosítja a hangját (nyilván magától nem tudja, hogy min szól éppen a zene), ezért erre figyelni kell. Mondjuk 2 kattintás, nem a világ vége, csak hozzá kell szokni, hogy kikapcsold, ha nem kell éppen.

    Még van 9 napom a tesztidőszakból, ki fogom használni. Ha meggyőz, még lehet ki is adom rá ezt a pénzt.

    Mindenesetre szerintem egy próbát megér bárkinek, 10 nap relatíve hosszú idő, ez alatt bőven lehet véleményt formálni róla.

    Dorien
    Nem tudom, hogy általában miről hallgatsz zenét (forrásként), de arra emlékszem, hogy szoktál EQ-zni. Ha még az a fejesed van, amit így használsz, nézd meg, hogy ott van e a támogatott fejesek között, és ha igen, szerintem próbáld ki! ;)

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák