Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborka8x8

    aktív tag

    válasz vitezlejszlo #68260 üzenetére

    A 3 dB-es kiemelés az a szint, amit már meghall az ember. Az emberi hallás nagyon érdekesen működik. Most nem bonyolódnék bele, hogy bizony frekvenciákon (amik régen a túlélést biztosították az ősembernek) akár 1 dB-es hangerőváltozást, hangerőskülönbséget is jelentősnek érzékel (eredeti hangerőtől függő mértékben), míg más frekvenciákon a 3 dB-es változás sem éri el az érzékelési küszöböt. De általánosságban, mint fentebb írtam, 3 dB-es változást már meghall az ember, és 6 dB-es hangerőnövekedést pedig már dupla olyan hangosságnak érzékel.

    A K712-est nem ismerem, de az a tapasztalatom, hogy akik kedveli a Q701-es világos, levegős, precíz hangzását, azok nem szeretik a HD-650 álmos, vagy már inkább gyászos sötétségét, lassúságát, és vice versa, azaz, akik szeretik a HD-650-es testességét, a felvételi hibákat nagyvonalúan megbocsátó, azokat inkább elnyelő, mint megmutató tolmácsolását, azok nem szeretik a Q701-es élénkségét, pezsgő lendületét, mert sokszor már izgágának tartják, nem szeretik, hogy sokkal több részletet mutat, és ezzel együtt sajnos a gyengébb felvételek hibáit is erőteljesen érzékelteti.
    Nagyon kevés olyannal találkoztam, akinek mind két irány bejönne, és azoknál is inkább oly módon, hogy bizonyos zenékre az egyik, és egészen másfajta zenékre pedig a másik.

    "A zene nem azért van, hogy ne legyen csend! " (Pernye András)

Új hozzászólás Aktív témák