Új hozzászólás Aktív témák

  • contaxg

    veterán

    válasz emiki6 #73373 üzenetére

    A kényelme tényleg pazar. Félóra gyilkolászás után el is felejted, hogy fejes van rajtad.
    Hangképben (ha jól sejtem) egy világosabb hangképed lehet, mint amit a Mobius ad.

    A legjobb hangot USB kábelről adja ( a Tidal rendesen látja),
    Egy kicsit fura, hogy nincs 3 méter kábeled. A belső DAC és erősítő minősége megfelelő (simán jobb mint a kínai 50k minőség), de az én fülem elfogadna még egy kis felbontást, máshoz vagyok szokva (Chord Qutest). Fontos tudni, hogy az erősítő fixen megy, még akkor is ha jackről hajtod!
    Ennek szerintem két oka lehet.
    1. Egy planár meghajtása rizikós és egy átlag júzer benyomja az alaplapba és örülni akar (fog) és nem is érti minek külső DAC, stb.
    2. a zárt planár egy picit fából vaskarika (persze voltak, vannak próbálkozások több-kevesebb sikerrel). Ez nem hivatalos, csak saját gondolat, de szerintem folyamatos DSP van a fejesben, mert egyszerűen nehéz elképzelni, hogy a fenében szól így egy zárt planár.
    Szóval a fix erősítő egyben az előnye és a hátránya is, de fent leírt dolgok szerintem megmagyarázzák, hogy miért is jobb ez így. Egyben ez egy olyan limitáció amivel nem nyírták ki a drágább LCD-XC-t és annak kistesóit, mert ott adott a külső forrás tuningja.

    A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák