Új hozzászólás Aktív témák

  • Pendragon911

    aktív tag

    Sziasztok,

    mostanában felmerült bennem az igény egy fejhallgatóra, de minél többet tudok meg róluk, érzem, hogy egyre inkább elveszek a részletekben :D A szomszédomtól kölcsönbe kaptam egy JBL Synchros E30-at, ami első hallgatásra, ami kb fél óra volt, zene és film vegyesen, meggyőző volt számomra, de már ennyi idő elteltével is érződött, hogy kicsit szorítja a fület és elég nehéz volt megtalálni a megfelelő helyzetet, amikor az érződött, hogy kényelmes és talán a legjobban szól. Kiindulásnak ezt a típust választanám, tehát ehhez mérten érdekelne, hogy mi lehet jobb választás, aminek nagyobb a párnázott része és talán könnyebben megtalálható a kényelmes viselethez szükséges állás.

    1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót: otthon.
    2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni: alapvetően nagy százalékban zenehallgatásra, de elvétve filmezéshez is. Stílust tekintve alapvetően rock zene, insturmentális zenék, metal és blues (Yes, Pink Floyd, Dire Straits, Dream Theater, Mike Oldfield, Vangelis, Megadeth, Joe Bonamassa).
    3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg: 10e Ft körüli érték.
    4.) Új vagy használt: új.
    5.) Circumaural vagy supraaural: Circumaural.
    6.) Zárt vagy nyitott: zárt.
    7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar: szeretem, ha van benne mély, de bizonyos esetben jó, ha a magasak is szépek, úgy gondolom, hogy inkább a kiegyensúlyozott hangzású válhat be, de ha van valami plusz basszus tulajdonsága, akkor az nem lehet hátrány. Mondjuk az erősítőn valamennyire megoldható a mély és magas hangok változtatása.
    8.) Honnan vásárolnál: számomra legközelebb a MediaMarkt elérhető, ahol ki lehet próbálni bizonyos típusokat, de próba utána akár egyéb más online oldalról is be tudnám szerezni, ahol lehetséges, hogy olcsóbb.
    9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád): alapvetően elsősorban Pioneer házimoz erősítőről szólna (VSX-324), lényeges, hogy legalább 2-2,5 méteres legyen a vezeték, hogy ne kelljen toldót venni. Másodsorban mobiltelefonról is hallgatnék zenét.
    Egyéb igények: nem szükséges, hogy legyen rajta mikrofon vagy hangerőszabályozó, mivel csak zenehallgatásra és nem telefonálásra vagy chat-elésre használnám, a hangerőt pedig tudom állítani az eszközzel, amiről szól a zene. Úgy számolok, hogy napi használatra venném, de ez 1-2 óra/alkalom valószínű nem lenne több.

    Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák