Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz FrigoCoder #7581 üzenetére

    1) "Analóg eszközök sem magát az absztrakt hanghullámot tárolják le, hanem ugyanúgy csak egy leképezését." Ez a mondat értelmetlen, képzavaros. "Azok sem veszteség nélkül tárolják le a hangot, bizony ott is van torzítás, zaj, egyenletlen frekvencia visszaadás, idővel csökkenő minőség, egyebek amik határt szabnak a hanghűségének." Nyilvánvaló, spanyolviasz. Semmi köze a mondandómhoz, mégis úgy írod, mintha köze lenne.

    2) "Hanglemezeknél (...) eredményez." Nyilvánvaló, spanyolviasz. Semmi köze a mondandómhoz, mégis úgy írod, mintha köze lenne.

    3) "Kazettáknál (...) a szalagot." Nyilvánvaló, spanyolviasz. Semmi köze a mondandómhoz, mégis úgy írod, mintha köze lenne.

    A fenti spanyolviaszokhoz hasonló negatív jelenségeket a digitális hangrögzítéssel-tárolással is fel lehetne emlegetni, de azoknak sem lenne közük az eredeti mondandómhoz. Mindez indifferens a mondandóm szempontjából, amit azért hangsúlyozok ennyire, mert úgy írtad, mintha köze lenne a mondandómhoz.

    Négyes pont értelmetlen, ahol értelme van, ott nem igaz, legalábbis a zenefelvétel-tárolás gyakorlatával kapcsolatban semmiképp.

    Ötös pont részben spanyolviasz és nem vonatkozik a mondandómra, másrészt indifferens, hiszen már miért is, milyen célból kellene a zenerögzítés-tárolás-hallgatás folyamán "valami feldolgozást (EQ, effektek, akármi)" alkalmazni? Hogy jön ez ide? Az ilyesmik károsak a zenerögzítésre-tárolásra-hallgatásra, tehát nem alkalmazunk ilyeneket, ezért az erre való képességet sem kérjük számon az adott hangtechnológián - amellett, hogy a téma szintén nem vonatkozik a mondandómra, mégis úgy írod, mintha vonatkozna rá.

    6) "Kétlem hogy hallanál bármi különbséget 44100Hz és 96000Hz-es, vagy 16 bites és 24 bites hang között. Az emberi fül egyszerűen nem olyan precíz, rá is vonatkoznak az említett fizikai korlátok. És ha neked nem felel meg a 96kHz-es, 24 bites hang minőségi DAC, erősítő és fejhallgató társaságában, akkor az analóg hangforrás, analóg eszközökkel sem fog." Ezeket a mondatokat mondhatnám kikérem magamnak, az "audiofil társadalom" nevében is. Ezek a mondatok annyira távol állnak a valóságtól, hogy eleve nem gondolhatod őket komolyan, ergo kimerítik a hazug rágalom, rosszindulatú rémhírterjesztés kategóriáját, egyetlen szava sem igaz ennek a szövegnek. Mindemellett értelmetlen is a szöveg, ráadásul semmi köze a mondandómhoz, mégis úgy írod, mintha köze lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák