Új hozzászólás Aktív témák

  • schray

    tag

    Sziasztok!

    Elkezdtem felnőtt fejjel "zenét tanulni", egy Yamaha PSR EW300 szintetizátoron. Nincsenek nagyra törő céljaim, főleg zongoraként használom, néha eljátszok más hangokkal rajta. A tanulási folyamatot nem kellemes hallgatni ( :DDD ), ezért a család megkímélése végett fejhallgatót használok. 6,5mm-es csati van a zongorán, de vettem hozzá 3,5mm-es átalakítót és jelenleg egy fiókban talált ezeréves Sony MDR-CD**akárhány fejhallgatóval használom éééés nem vagyok elégedett... Főleg ha sok magas hang szól egyszerre, vagy nagyobb reverbet teszek rá, kezd el borzalmasan szólni, de úgy általában elég "tompa" az élmény.

    A kérdés, hogy milyen fejhallgatót lenne érdemes megpróbálnom, amivel szépen szólna?
    Az összefoglalóban leírtakra válaszolva:
    1. Hol: Csak otthon használnám a szobában
    2. Mit: csak a szintivel
    3. Ár: Nem tudom mennyi a minimum, amiért jót lehet venni. Heti pár óra gyakorlás fér csak bele, így nem költenék rá többet, mint kell. Mondjuk 5-30ezer Ft között optimálisan.
    4. Új vagy használt: Vagy újat szeretnék, vagy nagyon megbízható eladótól, győri kipróbálási lehetőséggel megkíméltet. Szóval inkább újat.
    5. Kialakítás: Inkább circumauralt, de igazából mindegy, ha kényelmes
    6. Nyitott vagy zárt: Nem baj, ha kihallatszik és túl sok zajt sem kell szűrnie, így lehet nyitott
    7. Mi a fontos: Szeretem a sustain pedált használni, meg erősebb reverbet (főleg filmzenék zongoratémáival próbálkozok) ezért igazából a tisztaság számítana (azt hiszem).
    8. Hol venném: Magyar webshop vagy győri boltok
    9. Forrás: Alapból a yamaha 6,5mm-es kimenetén, DE az oktató szoftver miatt úgyis össze van kötve a számítógéppel, így esetleg MIDI emulátoron keresztül akármi lehet, bár nem vagyok benne biztos, hogy azzal előrébb lennék hangzást tekintve (nincs spéci hangkártya a PC-ben) - ehhez a részéhez nem értek nagyon, így ebben is elfogadok tanácsot, ha valakinek van :)

    Köszi előre is!

    71% víz

Új hozzászólás Aktív témák