Új hozzászólás Aktív témák

  • Gzula[HUN]

    őstag

    válasz s4tch #96361 üzenetére

    és #96362mcs és #96371Hauptmann

    MDR 1A vs. 1am2

    Az MDR-1am2 külsőben, "körítésben", tömegben láthatóan az olcsóság útjára lépett. Még a hozzá adott táska is kisebb, és vékonyabb anyagból van, de igazából csupán ebbe lehet belekötni. A mikrofonos vezetéke rosszabb anyagból készült, mint a balanced kábel. Előbbi egyébként tök ugyanolyan, mint az 1A-é.
    A balanced kábelt később tervezem kipróbálni gyakorlatban is (mindkettőn), a kereszt kompatibilitással eddig nem volt gond, az 1A miki nélküli vezetékével teszteltem legtöbbet az am2-t is.
    A kisebb tömeg miatt könnyebb viselni is, emiatt ha lehet mondani még kényelmesebb, mint az elődje, pedig az a jobbak közt van.

    Hangja nagyjából ugyanaz a Sony house sound, a mélyekből azért éreheztően kevesebb van. A többit (közép és magas) én ugyanott érzem, de az 1A-n nemrég volt párna cserém, és akkor picit több lett a magasból. Nem csak ennél a párnánál, mert már a 2. alkalommal lett cserélve rajta, és az előzőnél is az tűnt fel, hogy "friss" párnával az 1A-ban több a magas. A am2 pedig párna csere előtt van, nem is annyira az állapota miatt, de nem fog neki ártani a csere egyéb okok miatt is.
    Sokkal könnyebben hajtható, míg Loxjie D10-en 7-8-as hangerőn hallgatom az 1A-t, ugyanakkora hangerőhöz elég a 4-es.

    És akkor a tádááám.
    Igazából az lett, amire számítottam. Egy dolog volt nagyon kellemes meglepetés, hogy míg a Acer Predatorom "gamerre" hangolt alaplapi hangkártyáról az 1A gyakorlatilag élvezhetetlen, annyira ütős mélyek vannak - nem a szó jó értelmében -, az am2 pedig arról is jobban szól, mint az alsó polcos fejeseim egy belépő színtű DAC/AMP-ról. Nem, mintha sokat lenne majd alaplapiról hajtva, de pl. utazásnál egy laptop mellé jó választás tud lenni az utód.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó X2HR + Meze 99 Neo https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

Új hozzászólás Aktív témák