Új hozzászólás Aktív témák

  • letoltobeze

    aktív tag

    válasz letoltobeze #97868 üzenetére

    Ezen a héten pedig megint kalandoztam.
    Míg a hifis világot a Müncheni kiállítás tartotta lázban, addig engem leginkább az érdekelt, hogy mi a gond az ANT-ommal.
    Sikerült is eljutnom Tamáshoz, és megállapíthattuk, hogy az ANT-nak semmi baja. Ez jó hír. Viszont nála összehasonlíthattam a közkézen forgó próbadarab hangját az enyémmel. A kettő között jelentős technikai külömbségek vannak: az enyém egy külső tápos SE (SE = drágább, jobb minőségű alkatrészek) verzió, a másik belső tápos alap-ant. Na most, ami érdekes, hogy nekem az olcsóbb hangja jobban tetszik, és ezt főleg az Anandámmal értem. És ez itt már tényleg egyéni preferencia. Mert azért a szaki58 fórumtárs jóvoltából jelen lévő HE1000SE-vel, vagy egy szintén ott kallódó ( :D ) Empyrean-nal azért már más volt a helyzet. És a felvétel minősége, forrás, meg sok minden más is befolyásolja a végeredményt.
    Nem tudom pl. hogy mennyit fog még változni az enyém hangja +pár száz óra üzemidő után. Az Anandának az én fülem szerint van egy kicsit a kelleténél élesebb megnyilvánulása a vékonyabb női énekhangoknál és furuja jellegű fúvósoknál (ha jól sejtem, ez a közép tartomány teteje - vagy a magas alja? Majd kijavítotok :R ) Ezt, és valszeg az általam hallgatott zenék hiányosságait az alap-ant szépen elfedi, az SE azonban megmutatja. Meg az is a gyanúm, hogy a házban, ahol lakok, valami nagyon nem stimmel a hálózattal, és ez is jobban kijön az SE-n, mint a korábban nálam járt alap-ANT-on.
    Summa-summarum: Ha alapból szeteted mondjuk az Ananda hangját, akkor szerintem egy alap, belső tápos ANT-nál nem nagyon találhatsz hozzá jobb társat (ár-érték arányban gondolom, ahhoz a kb. fél tucat cucchoz viszonyítva, amit eddig ki tudtam próbálni vele RME, Topping90, bkercso, violectric, chord qutest, ifi dac, stb) Ezt nevezik talán szinergiának, ha mondhatok ilyet.

Új hozzászólás Aktív témák