Új hozzászólás Aktív témák

  • Fitzgerald

    veterán

    válasz Zoliee #97933 üzenetére

    Ige, ezzel maximálisan egyetértek. Én nagyjából 5 évvel ezelőtt jutottam el odáig, hogy úgy találtam, egyszerűen nem érdemes fejhallgatóra 200-250 dollárnál, DAC-ra, DAC/AMP kombóra 300-400-nál többet költenem, nálam valahol itt van az endgame.
    Pedig hallottam azért elég sok mindent.
    Persze ebben az is benne van, hogy a jó hangminőség szépen leszivárgott az alsóbb kategóriákba is az évek során, magyarul nagyságrendekkel többet/jobbat kapsz manapság a pénzedért, mint mondjuk 15, 10, vagy akár csak 5 évvel ezelőtt...

    Viszont megmaradt az a jó szokásom, hogy egy rakás, jóval komolyabb (elsősorban árban) fejes birtokában is képes vagyok értékelni és élvezni egy-egy kisebb kincset, ár/érték bajnokot.
    Ilyen pl. mostanában a Koss KPH30i, amit csak úgy heccből vettem nemrég bagóért.
    Tök érdekes elgondolkodni rajta, hogy mi történt volna akkor, ha ez az első jó fejesem annak idején, sok évvel ezelőtt...
    Vajon megálltam volna, és nem költöttem volna el egy rakás pénzt különféle fejesekre, DAC-re, erősítőre az évek során?
    Vagy akkor is kialakult-e volna bennem idővel a "gear acquisition syndrome", és mentem volna feljebb, csak hogy folyamatosan csalódjak, mert 4-5-6-7x annyi pénzért sem kaptam még 1.5x olyan hangot sem, mint amit ez a kis szar Koss tud?
    Érdekes dolgok ezek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák