Új hozzászólás Aktív témák

  • _Petya_

    őstag

    válasz davenport #10256 üzenetére

    Nézd át a szerződésed, hogy mi a foglaló sorsa benne, valamint az, hogy mit csináltok abban az esetben ha mint most a bank késlekedik.

    Kifejezetten ez az eset nincs benne, arról van szó, hogy a felek tisztában vannak a foglaló fogalmával és következményeivel, illetve a fizetési határidők is benne vannak, és az, hogy ha a vevőnek felróható okból nem teljesül, akkor felbonthatom a szerződést, a foglaló megtartása mellett, illetve kölcsönös megegyezésre a határidő hosszabbítható. Írtunk is egy 2 tanús papírt arról hogy kap +30 napot. Este megkeresem pontosan hogyan szól a szerződés ezen része. Itt főleg az a kérdésem, hogy a "vevőnek felróható"-e ha nem utal a Fundamenta?

    Az ügyvéddel kötöttél megbízási szerződést/tényvázlatot? Ebben vállalta azt, hogy ő intézi, vagy szóban beszéltetek erről?

    Nem, az adásvételiben van benne, hogy az ügyvéd végzi a földhivatali ügyintézést, nekem a dolgom csak beszerezni és neki átadni az eredeti dokumentumokat. Ezt megtettem ahogy kellett.

    Azért kérdezem, mert a vevő szemszögéből nézve szerintem nem ő mulasztott azzal hogy a halotti anyakönyvi nem került be időben, mert az ingatlan tehermentesítését nem neki kell elvégeznie, és mondhatja azt, hogy a Fundamenta azért nem utalt, mert ez nem történt meg határidőben.

    Igen, ezért kapott +30 napot, de most már esélyes, hogy ezt sem sikerül betartani. Ezért is kérdezem, mert tudom igazolni hogy a tulajdoni lap már az eredeti (90 napos) határidőre tehermentes volt, és az, hogy a 30. + x napra (x = 2..3) nem volt az, csak az ügyvéd hibája, mert a kezében volt az eredeti halotti + az adásvételi szerződésbe beleírva, hogy én mint eladó megbízom őt mint ügyvédet a földhivatali eljárás intézésével. Ezért is nem tudta a halottit ő beadni, mert ez az adásvételi "1 darab ügy" elintézésére jogosította a nevemben, és mivel ezt az egy lehetőséget "ellőtte" azzal a beadvánnyal, ami csak a jelzálog törlést tartalmazta, nekem külön magánemberként kellett a haszonélvezet törlést intézni. Amúgy szóban azt mondta, hogy a végleges tulajdon átruházási papírral együtt akarta beadni a halottit is, hogy "spóroljon nekem 6600 Ft-ot". Hát már ennek a sokszorosánál tartunk kárban, és még nincsen vége...

    Tehát 1 hónapja elvileg csak a Fundamentára várunk. Viszont, nekem semmi információm nincs arról, hogy mi van a Fundamentánál, csak a szerződésben van arról szó, hogy a 60% Fundamentából lesz, én semmi mást nem láttam arról, hogy egyáltalán létezik bármiféle Fundamentája a vevőnek.

    Petya

    [ Szerkesztve ]

    Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Új hozzászólás Aktív témák