Új hozzászólás Aktív témák

  • justmemory

    senior tag

    válasz hiperFizikus #10416 üzenetére

    Bocsesz, hogy belevau, de ezek szerint arra gondolsz, hogy az állattartás során az állatokkal feletetett/beoltott esetleges antibiotikum maradványokra válhatnak rezisztenssé az egyes baktérium törzsek, ha tejjel permetez valaki...?
    Ha a bolti tejben hasonló lenne, akkor az ugye elvileg emberi fogyasztásra nem is igen lenne alkalmas, ha jól sejtem... az is világos, hogy alapesetben a tejben nincs antibiotikum; a baktériumok pedig erre tudnak rezisztenssé válni egy szelekciós folyamat során. Ez a szelekciós folyamat feltételez mondjuk sok mindent, mert az egyes törzseknek eltérő a mutációs rátájuk, stb. Plusz ugye nem mindegy a tejben lévő maradvány sem, stb.
    Értem amit írsz, de ez alapján (is) ha akár minden nap kiöntök egy dobozos tejet a rózsára, ott mondjuk, hogy nagyon kicsi eséllyel fog megjelenni rezisztens baci... Ugyan nem vagyok ebben a tejtémában jártas, de ha jól sejtem, akkor a tej fizikailag, esetleg kémhatásában fejti ki baktériumellenes/ölő hatását. Persze kijavítani ér :B:R
    Btw. a tejet inkább a gyerekeknek adom, hadd erősödjenek :B

    --- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

Új hozzászólás Aktív témák