Új hozzászólás Aktív témák

  • den89

    tag

    válasz rasotamas #15086 üzenetére

    Én most csak a málnára és a sövényre reagálnék.

    Málna: vedd számításba a pettyesszárnyú muslicát, mielőtt nagyon bevásárolsz. A koraiakat és egyszer termőket eleinte még talán annyira nem károsítja (bár pár hét után már ott is akad bőven kukac), de a folytonérőnél benne van folyamatosan. Igazán jó védekezési lehetőséget még nem találtak rá. #15060 hozzászólásomban írtam rá egy elvileg (...) működő, vagy legalábbis állomány ritkító bio védekezési módot. Aztán fene tudja tényleg működik-e. Idén kipróbálom. Tavaly a sima almaecet nem jött be.
    Permetezni teljesen felesleges, értelmetlen és saját magát mérgezi vele az ember, mivel az érés előtt pár nappal rakja bele a petéit a málnába.

    Sövény: szerintem, ha korrekt akarsz lenni, elhagyod el az egy métert. Erre rengetegen nem figyelnek, és ez nem jófejség... Nekünk a szomszéd beültette kb fél méterre a leylandikat a kerítéstől, át is kezdett nőni. Az a szerencséje, hogy egy részen nekünk is van, ahol neki, és ott tök mindegy. De kb 10 méteren többek között pont a málnához nő át, és minden évben 1-2x le kell vágnom az átnőtt ágakat. Ajánlom figyelmedbe és másoknak is az oszlopos (green rocket) leylandit. Én ilyet ültettem, 1,5-2 méter szélesre nő csak és max 8-10 méter magasra. De még ezzel is elhagytam 1 métert a kerítéstől... Kicsit lassabban nő, mint az alapfaj, de sokkal jobban kordában tartható. 30-40 centis növényeket vettem kb 4 éve, már bő 2,5 méteresek, még így is, hogy lassabban nő, mint az alapfaj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák