Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz rekid #51519 üzenetére

    Köszi, úgy néz ki megoldódott a gond.A váz belsejében lévő érintkezőket tegnap elfelejtettem megpucolni, előbb ismét levettem az obit, fültisztító pálcikára fújt kevés wd40-el áttöröltem minden érintkezőt. Tegnap este csak az objektív érintkezőit takarítottam meg, nem figyeltem hogy a vázon belül ott a másik érintkező sor.
    Ilyen zöld szutyok lett a vattán, talán valami védőzsír, amit a gyárba rákentek, nem igazán lett levéve a kitobi az évek alatt, nem volt takarítva sem belül. (Tervbe volt egy fix 35-ös, esetleg egy kisebb tele, de a telefon kamerák fejlődésével az egész tükrös gép háttérbe szorult).
    Na, szóval valami zöld zsírszerű anyag jött le az érintkezőkről, összeraktam, jó. Bár olyan hangosan állít most élességet az eddigi szinte hallhatatlan surrogás helyett, hogy azt hittem elromlott az optika, de lehet ez a természetes, csak egy ideje már nem volt jó az érintkezés. :B Észrevettem egy ideje, hogy háklisabb az autofókusz, nehezebben áll be, de kültérben használhatóan működött. :U Valószínű hogy lassan romlott a dolog, és az ember megszokta, aztán most a ködös párás idő feltette az i-re a pontot. :)

Új hozzászólás Aktív témák