Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    Nezzetek, en idemasolom ismetelten, ha valaki nem erti a magyart/funkcionalis analfabeta/nem kepes belatni, vegiggondolni, hogy mi tortenik es hogyan, azzal nem tudok mit kezdeni. Jogszabalyi idezettel ellatott valaszokat tudok elfogadni ellenervkent (harom valaszbol ketto szerintemmel kezdodott...). Esetleg menjunk at a Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikba.

    17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

    (1) A rendelet hatálya arra a szerződésre terjed ki, amelyet gazdálkodó szervezet vagy magyarországi fióktelepe útján külföldi székhelyű vállalkozás (a továbbiakban együtt: gazdálkodó szervezet) és fogyasztó köt egymással a gazdálkodó szervezet áruértékesítő, illetve szolgáltató tevékenységi körében kizárólag egy vagy több távközlő eszköz használata útján (távollevők között kötött szerződés).

    Kijon a futar, es ott, akkor irom ala a szerzodest vs. "kizarolag tavkozlesi eszkoz utjan" utkozese megvan mindenkinek? Latszik mar, hogy ez miert nem tavollevos szerzodes? Kijon a futar es te ott akkor eldontheted, hogy akarsz-e szerzodest kotni es ha igen, a szerzodes ott es akkor jon letre NEM tavkozlo eszkoz hasznalata soran, hanem tollal es papirral.

    Korabban viszont hulyeseget mondtam, ez nem uzleten kivul kotott fogyasztoi szerzodes, mert az a vallalkozas kezdemenyezesere letrejott szerzodesekre vonatkozik (tipikusan: hazalo ugynok, utaztatos termekbemutato, ceges kajaldaban kirakodovasar stb. itt meg ugye a fogyaszto jelzi szerzodeskotesi szandekat)

    Megj: ettol fuggetlenul ugyanugy kocsogsegnek tartom, mint ti -bar szerintem ez az orszag mint ahogy sok masra, erre sem nott meg fel, hogy 8 napos elallast adjanak a nep kezebe-, de a jogszabaly szerint ez van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák