Új hozzászólás Aktív témák

  • andatti

    senior tag

    Hali újra
    Gondom akadt a DPI (Telenor) flottával... Konkrétan a csomagban foglalt 200 Mb internetem elfogyott, már a ciklus elején, kaptam is sms-t, hogy belassítanak, de tudomásom szerint attól nem fog nőni a havi számla összege... Lényeg a lényeg, tegnap megjelent egy felkiáltó jel háromszögben a mobilomon, ami mutatja, hogy közel járok a 2 Gb adatforgalomhoz /szept. 6-15-ig kb. 1,46 Gb felhasználva/ és szép grafikonon, illetve a netet használó progik szerinti bontásban ott virít, hogy mi mennyit használt, valamint: "Ez az eszköz által mért adat. A szolgáltató azonban eltérő módon számlázhat a használatért."
    1. Én nem is tudtam róla, hogy egyáltalán kaphatok szankciót/esetleges többletfizetési kötelezettségem keletkezne...
    2. Ha megnéztem a mobilkeretet, csak azt írta ki, hogy a 200 Mb elfogyott, de azon kívül semmi nem utalt arra, hogy a túlhasználatnak következményei lehetnek.
    3. A 2 Gb forgalmat vízszintesen mutatja egy csík, de ezzel én sehol nem találkoztam eddig...
    4. Megoldásként hallottam, hogy vannak progik, amelyek mérik a mobil adatforgalmát, de több helyről az jött le, hogy egyben méri a wifis és a mobilszolgáltatón keresztüli forgalmat... Szóval érdekelne, hogy van-e olyan, ami ezt képes külön mérni, vagy (wifi) használat esetén ki lehet kapcsolni, hogy tisztán megmaradjon a mobilos használat forgalma.
    Összegzés:
    A 2 Gb mobil netes forgalom miatt kaphat e a flottafizető (rokonom) valami horror számlát a túlhasználat miatt, illetve valóban van-e valami (szerződésben foglalt) korlát, ami felett plusz díjat számláz a szolgáltató és létezik-e (részben ennek kivédésére) olyan program, ami csak a mobilnetes adatforgalmat méri?

    Köszi előre is a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák