Új hozzászólás Aktív témák

  • XFishboneHUN

    senior tag

    Ha valakit esetleg érdekelne: :))

    A telefonok hálózatfüggetlenítését is szabályozó törvény módosítása 2017. október 24-én lép hatályba. A törvénymódosítás főbb pontja az alábbiak:
    1. A határozott időtartamú előfizetői szerződés legfeljebb 12 hónapra köthető meg, azzal, hogy a szerződés megkötését megelőzően a szolgáltatónak fel kell ajánlania a határozatlan időtartamú szerződés megkötésének lehetőségét, és be kell mutatnia annak részletes feltételeit.
    A határozott időtartamú előfizetői szerződés az előfizető kérésére 24 hónapra is megköthető, ha ahhoz készülékvásárlás is kapcsolódik.
    2. A határozott idejű előfizetői szerződés lejártát követően a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül köteles gondoskodni arról, hogy a szerződéssel együtt vásárolt készülék bármely szolgáltató előfizetőjeként használható legyen (hálózat-függetlenítés).
    3. A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szereplő szerződési feltételeknél.
    A szolgáltató a határozott idejű előfizetői szerződés lejárta esetén október 24. napját követően köteles díjmentesen eleget tenni a készülék hálózat-függetlenítési kötelezettségének. Javasoljuk tehát az igényt a törvény hatálybalépését követően érvényesíteni.
    A törvény a fogyasztó részére nem ír elő kötelezettséget a készülék doboza vagy a jótállás jegy bemutatására vonatkozóan, így a szolgáltató ezt nem írhatja elő a hálózat-függetlenítés teljesítéséhez. A szolgáltató ilyen magatartása esetében javasoljuk a céggel szemben az írásbeli panasz benyújtását, amelynek elutasítása esetében az elutasítás indokaitól függően a jogszabálysértéssel kapcsolatban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál tehető bejelentés.
    Felhasznált jogszabály:
    - 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=75939.340229

    Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN

Új hozzászólás Aktív témák