Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz ottkar #1024 üzenetére

    Tehát az eredeti kérdés:

    "Sziasztok!
    Sigma 17-70-ről van vkinek tapasztalata?"

    Én nem értem, hogy ha valaki szemmel láthatólag objektív választás előtt áll, akkor arra miért nem az a válasz, hogy: Igen, ismerjük az obit. Ha jól sikerült legyártani, akkor nagyon jó és hasznos objektív, megéri az árát de sok a hibás darab, próbálkozni kell, hogy jót fogj ki. Helyette hiányos információt közölsz aztán áttérsz a trendekre meg az árakra (amit a kérdező is meg tud nézni az árlistákban, sőt, valószínűleg túl is van már rajta, ha idejött megkérdezni, hogy mit tudunk az obiról). Most segíteni akarsz a kérdezőnek, vagy a saját - hiányos - ismereteidet akarod fitogtatni? Ha meg nem tudod a választ, nem muszáj válaszolni, nem személy szerint neked volt címezve a kérdés.

    Sigmákról a saját tapasztalatom: nekem is volt már egy-kettő a kezemben, és a legalsótól a legfelső kategóriáig szinte mindegyik azért került hozzám, mert gyártáshibás volt és megkértek, hogy nézzem meg én is, hogy tényleg az obinak van-e baja, mielőtt visszaviszik. Sigma 17-70-ről biggamer fórumtárssal beszélgettem, neki is van ilyenje, ő jót fogott ki de arra panaszkodott kicsit, hogy a nagy hosszváltozás (és egyben térfogatváltozás) miatt ami a zoomolással jár, egy porszívóval felér az obi. Jinxx fórumtárs egy Sigma 100-300 F4-et hozott hozzám fókusztesztre pár hete, ez azért már nem egy kispályás, alsó kategóriás darab, és bizony az derült ki, hogy valóban van baja, méghozzá elég véletlenszerűen, tehát nem kapásból rossz, hanem megbízhatatlan. Az elején tökéletesen fókuszált és F4-en is olyan képe volt, hogy akármelyik gyártó megirigyelhetné, aztán elkezdett hülyeségeket csinálni. Hol front-, hol backfocus, és a végén meg már olyat csinált, hogy sehol sem volt éles. Kb. 15 percig viszont hibátlanul ment, az ember még a boltból is simán hazavinné így, hiába visz laptopot amin tesztelgeti. Már kezdtem azt hinni, hogy vagy Jinxx vázában, vagy őbenne volt a hiba, és egyszercsak előjött az obi hülyesége az én vázammal is, ami az én kezemben volt.
    Szerintem ezeket több értelme van közölni, mint számháborúzni, hogy vajon ArthurMillernek negyedikre vagy kétezredikre sikerült-e jó obit kifognia (szerintem a 4 is baromi sok!!!).
    De ha már trendekről és árakról esett szó: lehet, hogy a Sigma 17-70 az objektívek között viszonylag olcsónak számít, de az ember pénztárcájában - főleg aki Sigmákat nézeget - általában azért 80-90000 Ft kellően sok ahhoz, hogy elvárjon egy hibátlanul működő eszközt. A hibás eszköz nem kevesebbet ér, hanem lóf***t se. A rosszabb minőség ér kevesebbet, de a Sigmáknál elég gyakran nem ez a baj. A vevőjelöltnek azt kell mérlegelnie, hogy megér-e neki ennyit, hogy tesztelgesse és ha szükséges, visszahurcibálja a boltba a hibás darabokat, amíg meg nem találja a jó példányt. Van, akinek megér ennyit és van, akinek nem.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák