Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz Atos23 #1003 üzenetére

    Hello!

    Eloszor is had gratulaljak az elolepteteshez! (en is hardveresbol lettem anno rendszergzda, csak igy tovabb)

    Eloljaroban elmondanam ,hogy osszesen 1 azaz egy ilyen halozatot csinaltam eddig ugy, hogy tanacsaimat igy vedd figyelembe.

    Mivel azt mondtad, hogy a penz nem szamit, nekem meg a gyogyszerem vasarnap delutan elgurult egy sbs2003 katasztrofa helyreallitas soran, amit azota sem talalok, igy magadra vess. :DDD

    Eloszor is, a switch-nek kell egy normalis szunetmentes minimum APC 550-650, vagy ez felett ha a penz nem szamit.

    Ahogy olvasom az alltalad kivalasztott AP-t max 10 Wattot fogyaszt, szamoljunk most ezzel a biztonsag kedveert.
    A switchre amit valasztottal azt irjak, hogy 4 port eseten 15 W all rendelkezesre portonkent, 8 port eseten viszont csak 7,7W.

    Elmeletileg mennie kell, lehet tulbecsulom, de ne feletkezzunk meg a kabel hosszanak fugvenyeben akar +2-3W felvett teljesitmeny novekedesrol/AP igy mar 13W kornyeken jarunk,egy esetleges ap bovitesrol nem is beszelve, szoval en inkabb egy combosabbat valasztanek, mert ha megse menne, akkor sejted ki lesz a hibas...

    24/7:

    Amikor megveszed a halozati eszkozoket, figyelj arra, hogy hol es kitol veszed. Nem tudom Mo-on pl hogy van, de itt pl a Cisco meghibasodas eseten 4 oran bellul csereli ha torik ha szakad.Viszont van olyan ceg aki joval olcsobban adja, de nincs ra ilyen szintu gar, ha pentek delutan 2 kor kifekszik a switch es te hetfo reggel kezded el intezni a garcseret akkor lesz nyavajgas.

    Amit mi hasznaltunk:

    switch: Poe3560
    Ap:cisco aironet 1240ag

    Tapasztalatok:

    Se az AP-k, se a switch nem hibazott meg miota be lettek kapcsolva.
    Az egyik AP pl. 130 meterre van a poe switchtol es gond nelkul megy, ugye az elmeleti max hossz 100m.
    Az ap-k mukodnek csoportkent is, van ap-1, ap-2,ap-3,stb viszont amikor a user besetal az epuletbe akkor 1 fix halozatra is kapcsolodhat, kulon ap-k helyett: pl aruhaz.

    Ahogy setalgat az ap-k kozott a user, es ahogy csokken a jel erossege, es estleg kozeledik egy masik ap-hoz az automatikusan atcsatlakozik gond nelkul, eszrevetlenul. Nem teszem le a nagyeskut hogy tenyleg igy van, de ahogy probalgattam vagy iszonyat gyorsan vallt, vagy tenyleg meg sem szakadt.

    A lefedettsege valami eszmeletlen jo, olyan helyeken mukodik, hogy egyszeruen nem akartuk elhinni hogy meg mindig van terero.

    Maga az AP ha jol tudom max 2048 klienst kepes kezelni ,es 2048 mac address-t tud szurni , de max 50 kliens javasolt/ap valamint a grafikus feluleten max 50 mac-et lehet felvinni.

    Amint egyet bekonfigoltal, elmented a gepre, es onnan csak feltoltogeted a tobbi AP-ra szepen egyesevel, majd atnevezed es kesz.

    Itt jon a dolog legszebb resze.
    Cisco netwok assistant.
    Grafikus felulet, eleg egyszeru, soha elotte nem dolgoztunk ilyen eszkozokkel, megis sikerult beloni gyakorlatilag 2 nap alatt az egesszet.

    Igy nez ki a felulete.

    Hogy mivel tudod blokkolni majd a torrentet az nem tudom, de ha csak http/meg https megy akkor block all, es engeded a 80,443,53.
    Keszulj fel ,hogy lesz majd siras....

    A fent elhangzott informacioert, helyesirasi hibaert felelosseget nem vallalok, kerdezze meg kezelorvosat-gyogyszereszet...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák