Új hozzászólás Aktív témák

  • Tamy

    senior tag

    válasz InfiniteReality #13076 üzenetére

    Minden gép pontosan úgyanúgy van telepítve, BIOS-ban idevonatkozóan nincs túl sok állítási lehetőség, a többi gépen ugyanezekkel a szoftverekkel/beállításokkal megy. A gyorsindítást több helyen írják, hogy Win10-nél ki kell kapcsolni, a többi gépnél is csak így működik, egyértelműen szükséges, és épp emiatt nem hinném, hogy a BIOS-ban lenne értelme bármit is keresnem. A másik erre utaló jel, hogy ha rögtön bekapcsolás után kinyomom (mielőtt még a Win elkezdene töltődni), akkor simán megy a WOL, tehát a Win cseszi el.

    "Az Intel honlapjáról szedtem le frissebb drivert (Intel I217-V kártya), mint amit az update talál, ebben van külön Power Management rész is, ezt feltelepítve, majd az összes lehetséges opciót kipipálva elsőre sikeresen leállt a gép, de egy Win frissítést követően ismét visszatért az alap problémám."

    Viszont az érdekes az, hogy most megint újraraktam az egyik ilyen gépet, és amikor a Win update-el kerestetek frisebb drivert, akkor időtúllépéssel megáll a telepítésnél, ennek ellenére látszólag a friss van fent, megjelennek azok a WOL-ra vonatkozó opciók is, amik korábban nem szerepeltek, és ugyebár ha letiltom a Gyorsindítást, akkor működik is.

    Azt sem zárnám ki, hogy valami hardveres hiba, a konkrét gép pl. az első Win telepítésnél is valami hibára futott, de mire odamentem már újraindult, és látszólag rendben elindult. Utána még 3x újrahúztam hálózatról, akkor ilyen hibák nem jöttek elő, de a hálókártya driver frissítés máskor is nagyon lassan ment, többször volt már ilyen időtúllépéses hiba is. Ugyanakkor a másik problémás gépnél ilyen nem volt. Néztem kihúzott lan kábellel is, de ugyanolyan lassan indul.

    Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Új hozzászólás Aktív témák